Nem tudom pontosan, hogy mióta rajongok a klasszikus amcsi vasakért, de az biztos, hogy ezek az őskövületek mindig is ott lesznek azon a képzeletbeli polcon, ahol az álomautóim sorakoznak. Korábban mindenki arról beszélt, hogy ezekkel az autókkal csak egyenesen lehet közlekedni, de hála a restomod berobbanásának, ma már legalább olyan, ha nem jobb vezetési élményt nyújtanak, mint napjaink autói.

Február 3. és 5. között tartották Pomona-ban a 2023-as Grand National Roadster Show névre hallgató kiállítást, amiről elég sok képet sikerült találnom, de ez a Camaro volt az, amire igazán felkaptam a fejem és nem bírtam betelni a látványával. Az 1969-es Camaro egy olyan ikon, amihez előszeretettel nyúlnak építők és újragondolják az egész autót. Ez a Pro Touring pedig minden részletében tökéletes!

Sean Smith neve nem mindenkinek lesz ismerős, de ha annyit mondok: SpeedKore, Ringbrothers, Saleen és még odabiggyesztünk több mint 20 év tapasztalatot, akkor egyértelmű, hogy szakértő kezek alkották a modernizált Camaro-t. A tulaj, Michael Shields, kereste meg Sean-t azzal a kéréssel, hogy készítsen számára egy olyan autót, ami méltó párja/ellenfele lehet a Sean által épített, 2019-es SEMA Show-n bemutatott modellnek. Ennek eredménye a képeken látható, Fenix névre hallgató autó, ami egyesíti az eleganciát, a luxust és a teljesítményt.

A letisztult karosszéria különleges ezüst fényezést kapott, amibe kevertek némi pezsgőmetált és szatén szürkét is. A front környékén teljesen új sárvédők, módosított lökhárító, RS stílusú fényszórók, amik egyébként modern LED-es darabok és ehhez igazodik az egyedi hűtőrács, illetve motorháztető is. Hátul is egyedi lámpákat találunk, a csomagtartóra pedig 3D nyomtatással készült a hátsó szárny. Minden elem tökéletesen áll és a Roadster Shop által gyártott Fast Track alvázra építettek mindent. a futómű esetében rengeteg egyedi és C7 Corvette alkatrészt használtak fel. A fékeknél a Baer volt a befutó és körben 6 dugattyús nyergek valamint 14”-os tárcsák lassítják az autót. Elöl 9x18, hátul 12x19 méretű HRE RS103 felnik forognak, 255/35 és 325/30 méretű Michelin Pilot Sport 4 gumikkal szerelve.

A motorháztető alatt a Wegner Motorsports által épített 427-es (7 literes) LS7 V8 dolgozik, amire egy elég szép méretű Whipple feltöltőt is szereltek és így, szerény, 1180 lóerőt produkál a szerkezet. Az erő 6 sebességes Tremec T56-os váltón keresztül érkezik meg a hátsó kerekekhez.
Az utasteret is teljesen átdolgozták és kicsit az európai sportautókra jellemző letisztult megjelenést kapta, ami a Sew Cal Rods & Upholstery keze munkáját dicséri. A műszerfalba 12,3”-os Holley digitális óracsoport került beépítésre, ami minden fontos információról tájékoztatja a sofőrt. Ez össze van kapcsolva a középkonzolban található érintőkijelzős panellel is, ami teljesen egyedi középkonzolban kapott helyet. A váltó környékén található kapcsolók között megtaláljuk a kipörgésgátló gombját is, ami elég fontos részlet, tekintve a bődületes teljesítményt. A gyönyörű ülések közelében azért felfigyelhetünk a csövezésre, aminek a fontosságát nem hiszem, hogy különösebben magyarázni kéne.

Minden egyes részlete tökéletes az autónak. Ennél már talán megértem, ha valaki nem akarja napi szinten használni, ugyanakkor belehalnék, ha nem vihetném ki egy körre valamelyik délután. 

További képeket IDE KATTINTVA találtok!