Hétvégén újra Sebesség Fesztivál, azon belül Euro Madness és Red Sun Fest! Lássuk, hogy mire lehet számítani Tökölön szombaton és vasárnap!

Áprilisban nincs nagyobb buli a Sebesség Fesztiválnál! Ezt mondjuk eddig is tudtuk. Azonban, amitől igazán izgalmassá válik az egész, az, hogy a szervezők minden évben képesek emelni azt a bizonyos lécet és még több élményt, izgalmat tudnak hozzátenni ehhez a benzingőzzel és gumifüsttel átitatott hétvégéhez.

Kezdjük az elején! 200 HA magánterületen rengeteg program vár kicsiket és nagyokat egyaránt. A legfontosabb a drift, hazai és nemzetközi Pro pilóták részévételével. DriftKings Europe bajnoki forduló, Nemzetközi PRO, PRO2 és Női Bajnokság, a legkeményebb hazai versenyzők garantálják, hogy mindkét nap izgulhasson a közönség. Idén, az AMTS-ről ismert, Drift Kilátóból, különleges helyről lehet végig izgulni a csatákat, ha pedig már a fülünkön folyik ki az adrenalin, el lehet menni kicsit sétálni és megnézni a gyorsulási versenyt, ahol valóban negyed mérföldön (402m) zajlanak majd a versenyek, több kategóriában. Erre szombaton van lehetőség és úton a gyorsulás felé, átsétálhattok az Euro Madness találkozón, ami a legnagyobb, európai autós találkozó hazánkban. A Backyard Garage idén is várja a legjobb euro gépeket, illetve klubokat. Lesz szokásos módon „zsinnyegtetés” ahol megmutathatod, hogy milyen hangos vagy mekkora lángot lő az autód. Itt kell keménynek lenni, nem a Tesco parkolóban! Ráadásul nincs semmiféle műszeres bohóckodás, hanem a közönséget kell elkápráztatni és amelyik a legjobban tetszik a népnek, az viheti haza a kupát nap végén! Autós Szépségverseny is lesz, több kategóriában, de a tematikus parkoltatásnak köszönhetően, hazánk legjobb tuningautóit is megnézhetitek testközelből.

Vasárnap a japán gépek lepik el a repülőtér aszfaltját, hiszen a Red Sun Fest a legjobban várt autós program a japó rajongók/tulajok számára. A klubtalálkozóra minden évben egyre több csapat érkezik és ahol előző nap gyorsulás volt, ott több száz Honda, Toyota, Mitsubishi, Lexus, Nissan fog összegyűlni. Itt is lesz szépségverseny, ingyenes felnipróba a Red Sun Shop jóvoltából és a pörgős motorok tulajai, itt is addig rúghatják az autónak, amíg valamelyik dugattyú ki nem lép a beszélgetésből.

Már ez is elegendő lenne egy hétvégi programnak, de lesz még gokart, off-road taxi, a kicsiknek elektromos kisautópark, és még rengeteg érdekesség, amit csak akkor élhettek át, ha kilátogattok Tökölre, a Sebesség Fesztiválra! Az időjárás miatt ne izguljatok! Vagy fog esni vagy nem, viszont a versenyzők, a szervezők akkor is kint lesznek, ha becsapódik egy meteor a közelben!

Találkozzunk Tökölön!