Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Peugeot 407 Silhoutte tökéletes koncepció azok számára, akik egy olyan, dinamikus utcai autót szeretnének, ami akár a versenypályákon is megállja a helyét. Ez a 407-es arra született, hogy a vonzó széria csúcsmodellje legyen: már-már csak egy hajszál választja el a versenyautók világától. Felhasználva a széria 407-es sportos és dinamikus megjelenését a tervezők ezt az autót a European Supertouring versenysorozatban használatos alapokra építették: bukócsövekkel ellátott karosszéria, és hosszanti elhelyezésű 320 lóerős V6-os középmotor, 6 sebességes váltó, hátsókerék-meghajtás... Mi kellhet még?

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A 462 cm x 188 cm x 135 cm-es méretekkel rendelkező Silhoutte szemmel láthatólag is szélesebb széria testvéreinél, köszönhetően elsősorban a légkiömlő nyílásoknak, amelyek az első kerekek felett és mögött helyezkednek el. Az autó tetején két NACA típusú légbeömlőt találhatunk (ezeket a beömlőket először repülőgépeken alkalmazták, de mára már számos sportautón is szériaként szerepelnek), amelyek a levegőt az utastéren átvezetett jókora gégecsöveken keresztül egyenesen a hathengeres motorba vezetik. A küszöbökön is megfigyelhetünk egy-egy beömlőt, amelyek természetesen a fékek hűtéséért felelősek. Az autó állítható futóművel rendelkezik, az „alap” menetmagasságot még további 4 centis ültetéssel fejelhetjük meg, ami már tényleg csak versenypályákra való.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A letisztult, metálszürke kaszni teljes egészében karbonból készült, ezáltal jelentősen lecsökkentve az autó tömegét. A reklámból is jól ismert „aszfaltfestő gázolt keresztül” effekt mellett az autó oldalán is találhatunk némi dekorációt, egy-egy felfestett oroszlánfej személyében. Az széria 407-es első ködlámpái helyén a Shiloutte esetében légbeömlőket találunk, míg az autó hátulja légterelő toldattal, és két dupla króm kipufogóvéggel támasztja alá optikailag is a mögötte rejlő lóerőket. Az összhatás a 19 colos krómfelnikkel válik teljessé.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó belsejében szinte minden maradt a széria állapotában, később a fejlesztők itt is „sportosítottak”: az utastér elemeit fekete és vörös festékkel és bőrbevonattal vadították meg. További újítás a kormányon található kijelző, amely villámgyors műholdas kapcsolat segítségével juttatja a sofőrt fontos adatokhoz versenyzés közben.

A 407 Shiloutte egyelőre (és igen valószínű, hogy maradandóan) koncepcióautó, bemutatására pedig a hamarosan megnyitó Genovai Motor Shown kerül sor, a széria 407-esek világpremierjével egyetemben.