Részlet Paul Walker gyűjteményéből - már ami maradt belőle

Mindeddig azt hittük, hogy csak a tragikusan elhunyt sztár nevéhez fűződő járművek túlárazott értékesítésével tehet szert valaki kétesen etikus módon vagyonra. Gondolhatunk itt a nemrégiben kalapács alá került replika Suprára, vagy a rögtön Paul Walker halála után többszörös áron eladóvá vált Skyline-ra a negyedik részből - tény, hogy a pénznek nincsen szaga, de az valahol azért bőven kimeríti a gyomorforgatás fogalmát, ha valaki egy tragédiát meglovagolva kezd el nyerészkedni.

Van azonban aki még ezeknél jóval mélyebbre süllyedt és itt nem arra a nagyeszűre gondolunk, aki a balesetes Porsche Carrera GT-ből szerzett roncsdarabot tette fel az e-Bayre. A Hollywood Reporter információi szerint Paul Walker és Roger Rodas legendás autógyűjteménye is igen nagy károkat szenvedett, ráadásul szinte közvetlenül a tragédia után.

A lopott autók listáját tekintve Paul igencsak kedvelte az M3-asokat

A 2013. november 30-i balesetet követő 24 órán belül állítólag több, mint 30 járművet lovasítottak meg a közös raktárukból. A vádirat szerint a főkolompos egy bizonyos Richard Taylor lehet, aki az alapvető papírmunkákat intézte a két sztár gépparkja részére, így férhetett hozzá közvetlenül a gyűjteményhez. A tragikus híreket követően pedig nem sokat tétlenkedett, segítőivel együtt vitt, amit csak tudott.

Az ellopott járművekből többön valószínűleg már régen túl is adtak, nagyobb részüket azonban még mindig valahol rejtegethetik: a Walker-vagyont képviselő ügyvédek vagy az autókat, vagy az értéküket igyekeznek behajtani Tayloron, a múlt héten elindított perrel.

A vádiratból kiderül többek között az is, mennyire sokszínű volt Walker gyűjteménye. A hiányzó autók többek között összesen tizenegy, négyféle évjáratú BMW M3-ast, 2006-os Ford Crown Victoriát, Porsche GT3 RS-t, 1995-ös Ford Bronco-t, 1998-as Toyota Supra W-sport R-t, 2000-es Audi S4 Quattro-t, 2003-as Ford F250 Super Duty-t, GMC pickupokat, Nissan 370Z-t és egy 2012-es Toyota Tacomát is magukba foglalnak. Rodas gépparkjából összesen 17 további autó hiányzik, köztük egy 1969-es Ford Mustang és egy 2010-es Audi R8.

Nem hiába mondják, hogy lassan már semmi sem szent...