Mi lenne, ha a 70-es évek ikonikus Audi sportkupéjából készült volna egy igazán exkluzív GT változat is? Vagy ha pár ezer euró rálocsolásával gyárilag is létezett volna hozzá egy eredeti sportcsomag?

A What if Workshop erre a kérdésre kereste a választ, mikor megálmodták az S/GT koncepciót, melynek alapját egy 1972-es 100-as Coupé adta. A svéd csapat főként gyári, valamint számos egyedileg gyártott alkatrész felhasználásával alkotta meg ezt az igazán autentikus kupét, mely bármely tuning kiállítás kiemelt gyöngyszeme lehet. Gyakorlatilag az is!

A szépen letisztított, makulátlan motortérben az Audi 100 C1 kétliteres, négyhengeres blokkja figyel, 45-ös dupla weber karburátorral, mindehhez a Ferrita Sweden rozsdamentes, egyedi 60 mm-es kipufogórendszerét, valamint négysebességes, manuális Audi váltót párosítottak.

A futóművet az Airex airride rendszere engedi közel az aszfalthoz, a hátsó tengely Golf III, az első pedig az 1975-ös Audi 100 Coupe S alkatrészeinek bevetésével készült. Sportkupé feeling ide, vagy oda, a kerék továbbra is elöl hajt, a megállásról pedig szintén a Golf III négydugattyús nyergei, valamint 330 mm-es féktárcsái gondoskodnak. A kényelmes kanyarvételekről szervokormány gondoskodik.

Az Aston Martin erdeti Casino Royal fényezésébe mártott kasztni a Degerfors widebody átalakítását viseli magán, a kerékívek alatt pedig a DOTZ divatos, SP5 Dark felnijei figyelnek, 18 hüvelykes méretben.

A belső gyári minőségben újrakárpitozott, bebőrözött és felújított utasteret takar, mely a What i Workshop mellett a Hanngrens Sadelmakeri szaktudását dicséri. Természetesen a hifi sem maradt meg a 70-es évek szintjén, a hangzásról Excursion erősítőkkel megtámogatott U-dimension hangszórórendszer gondoskodik, szintén teljesen egyedi kivitelben.

Az autó minden felújítását, restaurációját, valamint átalakítását beleszámolva, összesen 6 évig épült, a nagyközönségnek először a svédek legnagyobb tuning show-ja, a 2017-es ELMIA felhozatalában mutatkozott be. Aktuális formájában pedig az idei Tuning World Bodensee-n csodálhattuk meg, Európa legszebb 60 épített gépe között.

Tetszenek a DOTZ felnik? Még jobban fognak, ha tudod, hogy nem csak TüV-engedéllyel, hanem a hazánkban a hatóságilag extra körök nélkül forgalmiba íratható H-engedéllyel is bírnak, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A DOTZ márkát itthon az Alcar Hungária forgalmazza, akár fel is próbálhatod termékeiket az autódra a 3D konfigurátor segítségével.