Elektronikai tuning - Lézer/radar detektor

Whistler GT-438 G - GPS technológiájú radar- és lézerdetektor

87 900 Ft
Készlet
Rendelhető
Információ kérése A feltűntetett ár és készlet tájékoztató jellegű! Az aktuális információkról, fizetési és szállítási feltételekről érdeklődj a hirdetőnél.
Termék adatok
Garancia
1 év
Elérhetőség
OKtuning Webshop
Régió
Budapest
Cím:
Budapest
E-mail
Üzenet küldése
Weboldal
www.oktuning.hu
Ezekhez az autókhoz
Univerzális
Termékleírás

Whistler GT-438G radar- és lézerdetektor GPS-technológiával

A Whistler legújabb kiadású csúcs készüléke a GT-438G, mely már beépített GPS-antennával is rendelkezik a radar- és lézerérzékelő antennáin kívül, és ki is használja a műholdas vevő rész adta új lehetőségek tárházát egy GPS-antenna nélküli detektorhoz képest.

A detektor frissíthető adatbázisa tartalmazza a legújabb (és régi) telepítésű traffipaxok koordinátáit, így a műholdak segítségével mindig időben jelzést kaphatunk ha egy ilyen fixen telepített ellenőrzőpont, doboz felé közelítünk.

A készülék menüjében azt is beállíthatjuk, hogy az ilyen fix pontokat milyen távolságból "vegye észre" detektorunk: 400, 600, 800, vagy 1000 méterről kezdjen riasztani, s számolja vissza a mérési pontig hátralévő métereket.

Új dobozok telepítésekor a gyártó biztosítja a legújabb, frissített adatbázist, mely online letölthető honlapunkról és a készülékre felmásolható a készülékhez mellékelt és a csatlakoztatható USB-kábel segítségével. (A megvásárolt készülék mindig az adott pillanatban legfrissebb adatbázist tartalmazza, így vásárlás után nem szükséges azonnali frissítés. Az új traffipaxokról, frissítésekről hírlevelünkben tájékoztatunk - feliratkozás itt. )
A Whistler GT-438G radardetektor nem csak a sebességmérő műszerek koordinátáit tartalmazza, hanem piros lámpa figyelő kamerákét is (pl. Budapest, Dózsa György út).

A készülékbe nem csak online adatbázis frissítéssel kerülhetnek be pontok, hanem magunk is, menet közben manuálisan is elrögzíthetünk pontokat, ahol szeretnénk riasztást kapni a későbbiekben. (Pl. gyakori mérési pontok, veszélyes kereszteződések, iskolák/óvódák környéke.) Ezen pontok később szabadon törölhetők.

A bárhol felbukkanó, mobil lézeres mérőműszerek érzékelését a gyártó a készülék házba integrált extra nagy érzékenységű lézerérzékelő antennával oldja meg. A 438G európai modell, így valamennyi itteni lézert képes detektálni, a magyarországi sajátosság SCS-102/103-as lézert is!

A Whistler csúcs készülékei kapják csak meg az ún. LSID technológiát, mely lehetővé teszi az autós számára, hogy a pontos lézerfrekvenciáról értesüljön érzékeléskor, melyet a készülék a kijelzőjére ír ki riasztáskor.
Az LSID funkcióval a lézeres mérőműszerek érzékelt jele (impulzus/másodperc) mérhető. Segítségével ki is zárhatunk olyan lézerjeleket, melyekkel gyakrabban találkozunk, s biztosan tudjuk róluk hogy nem sebességmérő eredetűek.

További érzékelt európai lézerek: TraffPatrol XR, Riegl, Jenoptik, Laveg, LTI TruSpeed S, stb.

A mobil, autóba épített radaros elven mérő sebességellenőrzők jelzése, hasonlóan a mobil lézerek jelzéséhez, a készülékbe épített minőségi radarérzékelő antennával valósul meg, mely nagy hatásfokkal érzékeli a bejövő radarjeleket, s erről hang-, illetve fényjelzést ad az autósnak.

A WhistlerGT-438G képes figyelni a szűkített Ka frekvenciát is (pl. honi radarok), kizárva az egyéb, itthon nem használt radaros frekvencia sávokat (pl. X sáv, stb., így jóval nagyobb jelzési távolság valósulhat meg használatkor, hiszen a figyelt frekvencia ablak is kisebb.
A különböző szűrő módok, valamint a háromféle városi üzemmód (City, City 1, ill. City 2) további biztosítékot jelent arra, hogy a készülék csak traffipax jellegű riasztásokat adjon, minimalizálva a fals riasztásokat.

Mivel a készülék utunk során folyamatosan kapcsolatban van a műholdakkal, járművünk sebességéről is tudomása van. Ebből fakadóan több kiaknázható lehetőség kínálkozik autózás közben:

- Riasztási távolság adatbázisban szereplő pont esetén: a már korábban részletezett funkció, mely segítségével akár 1km-ről is detektálhatjuk a közelgő dobozt, melynek koordinátái szerepelnek a készülék adatbázisában. (Állítható: 400-tól 1000m-ig. Alapbeállítás: 800m.)

-  Riasztás némítás a beállított sebességérték alatt: a készülék menüjében egyszerűen kiválaszthatjuk azt a sebességértéket - 0 és 50km/h között - mely alatt nem szeretnénk hangriasztást kapni az érzékelt jelről. Például 30km/h-ra állítva a funkciót a készülék pl. városi környezetben, lassú haladásnál vagy dugóban ülve nem fog feleslegesen csipogni radar- vagy lézerjel érzékelésekor, nyugodt autózást biztosítva ezzel. (Alapesetben a funkció kikapcsolt állapotban van.)

- Autmata némítás a beállított sebességérték alatt: lényegében hasonló az előző funkcióhoz, de itt a készülék nem teljesen néma a beállított sebességérték alatt. Riasztáskor 5 másodperc normál hangjelzés után csökkenti le a riasztás hangerejét. 0 és 60km/h között állítható. (Alapesetben a funkció kikapcsolt állapotban van.)

- Sebesség mutatása a készülék kijelzőjén: megválaszthatjuk azt is, hogy a detektor az órát, vagy a járművünk sebességét mutassa kijelzőjén haladáskor. Természetesen riasztáskor az érzékelt jelről tájékoztat a készülék.

A vizuális riasztásokat egy 1.45"-os piros színű OLED kijelzőről kapjuk, melyet a készülék tetején elhelyezett, nagy fényerejű periszkópikus fényjelzők egészítenek ki a közelgő veszélyről való biztos értesülés érdekében (pl. némított készülék esetén jól használható funkció).

Specifikáció
Figyelt sávok: X, K, Ka (narrow), lézer (SCS-lézerek is!) - 360°
Innovatív csúcskészülék európai használatra GPS-funkciókkal
Kiemelkedő Ka sáv és lézer érzékelés az antennának köszönhetően
Rendkívűl kompakt méret
1.45"-os piros OLED kijelző
Hangjelzés
360°-os érzékelés
Egyszerű használat
EU-Ka sáv leképezés, figyelés
Fejlesztett Ka-sáv szűrés
Innovatív lézer szegmentáció
LSID pontos lézermeghatározó rendszer
X, K és Ka sáv szűrők alkalmazása a vakriasztások további csökkentéséért
Periszkóp LED-ek a plusz vizuális információért
Hamis riasztások hatékony csökkentése
Egyéni beállítások, kalibrálhatóság
Frekvenciák ki-/bekapcsolhatók
Három városi, egy autópálya üzemmód
Szöveges kijelző nappali, esti, éjszakai üzemmóddal
Beállítások megtartása kikapcsoláskor
Gyors felillesztés a tapadókorongos konzollal
Automata önteszt bekapcsoláskor