Gyakran Ismételt Kérdések

Mielőtt bármilyen problémával hozzánk fordulsz, érdemes átolvasnod ezt a folyamatosan bővülő oldalt, melyre a carstyling.com-mal kapcsolatos leggyakoribb felmerülő kérdéseket gyűjtjük.

Alapvető kérdések
Hogyan tudok regisztrálni az oldalon?

Az oldal jobb felső sarkában található LOGIN BOX-ban lévő "regisztráció" gombra kattintva, vagy közvetlen Facebook regisztrációval érhető el. A regisztráció egy működő email-címet igényel, amelyre a belépéshez szükséges jelszavad postázhatjuk.

Hogyan tudom megszüntetni regisztrációmat?

A regisztrációt indokolt esetben, oldalunk szerkesztői tudják megszűntetni. Amennyiben így döntenél, loggolj be, és az oldal alján található "kapcsolat" linkre kattintva jelezd ezt felénk, opcionálisan egy rövid indoklással, hogy miért döntöttél így.

Hogyan működik az SMS szponzoráció és milyen funciókat érek el vele?
SMS szolgáltatás átmenetileg szünetel

Amennyiben szeretnéd oldalunk kiemelt szolgáltatásait igénybe venni, regisztrációdat SMS szponzorációval is alá kell támasztanod. A szponzorációra csak egyszer van szükség, ezután korlátlan ideig, vagy a regisztrációd megszűnéséig jogosult vagy a kiemelt funkciók elérésére. Az sms küldésével - ha kevéssel is, de - oldalunkat, és annak fejlődését is támogatod.

SMS szponzorált felhasználóink a következő kiemelt funkciók használatára jogosultak:

  • saját autó feltöltése, hozzáférés az autó oldalához, aréna használata*
  • hozzászólás a többi felhasználó oldalához
  • saját ban lista létrehozása az autód oldalához
  • saját galériák feltöltése
  • új fórum téma létrehozása (naponta maximum 1 db)
  • összesen 3 db apróhirdetés felvitele (kivéve: Cars for Fun kategória -- lásd itt

Az sms-szponzorálás szabályai

A szponzorációhoz először is szükséged lesz a saját regisztrációs id-dre, amellyel nyilván vagy tartva a carstylingon. Ha esetleg nem tudnád, nagyon egyszerűen megkaphatod: beloggoláskor, a login box fejléce alatt, a neved mellett szerepel ez a szám.

Ezek után küldd el SMS-ben a 06-90-636-220 számra a STYLE USER szócskát, majd írd utána a regisztrációs id-t. Egy szponzoráció formátuma tehát így néz ki:

STYLE USER ID
(például: STYLE USER 25)

A kis- és nagybetűk között nincs különbség, viszont nagyon figyelj arra, hogy a regisztrációt a helyes formátumban küldd el, fokozottan érvényes ez az egyes szavak közötti szóközökre!

Figyelem! Az SMS szövegében a zárójeleket [] nem kell feltüntetned!A helyes formátumot a sor alatti példán is meg tudod tekinteni.

Az sms díja, 2012 január 1-től bruttó 254 Ft minden magyar mobilhálózatból. A szponzoráció beküldésekor válasz-sms-t fogsz kapni, amint megkaptuk az üzeneted. Az emelt díjas SMS-ekkel kapcsolatos tudnivalókat ezen az oldalon találod.

Elfelejtettem a jelszavam. Mit tegyek?

Először is legközelebb írd fel valahova :) Amennyiben végleg kifutottál az ötletekből, használd a login box elfelejtett jelszó gombját. Az itt található mezőbe írd bele azt az user nevet, amellyel felhasználóink között szerepelsz. Ezt követően egy emailt fogsz kapni a jelszóval és a további teendőkkel.

Regisztráltam, és nem kaptam emailt a jelszavammal. Miért?

Az esetek 90%-ában a rosszul megadott email-cím okozza ezt a problémát. Próbálj meg mégegyszer ugyanarról az email-címről más felhasználói névvel regisztrálni, ha sikerül, akkor bizony előzőleg elírtad a címed. Ha nem sikerült, akkor a regisztrációd a jó címmel jött létre. Ebben az esetben nézd át a levelezési beállításaid, vagy küldj egy próba-emailt saját magadnak, hogy az rendesen megérkezik-e. Tipikus hiba ingyenes szolgáltatók esetén a levelezési quota túllépése, ebben az esetben nem csak a mi levelünk, de semmilyen más levél sem fog megérkezni a postafiókodba. Ha spam filtert használsz, nézd meg azt is, hogy esetleg nem szűrsz-e olyan típusú leveleket, mint a regisztrációs emailünk. Nézd meg hogy a hostunk (Carstyling.com) nincs-e tiltólistán, vagy nincsenek-e letiltva a html formátumú leveleid. Ha mindezt végigcsináltad, és saját magadnál nem találtál hibát, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] címen.

Miért nem tudok bejelentkezni?

Amennyiben már rendelkezel felhasználói névvel és jelszóval, mégsem tudsz belépni velük, először is ellenőrizd, hogy nem ütötted-e el a neved/jelszavad, esetleg nem tértél-e át más kódtábla használatára, ahol esetleg fel van cserélve a "z" és az "y", vagy a "0" és az "ö". Sajnos ez véletlenül is nagyon könnyen előfordul. Ha így sem megy, a másik lehetséges ok, hogy azonosítódat letiltottuk. Mindezt ok nélkül sosem tesszük, amennyiben egy felhasználónk valamely pontban megsérti bármely rovatunk szabályait, először email-ben figyelmeztetjük, majd a következő szabálysértő esetben letiltjuk hozzáférését az oldalhoz

Másik eset, ha beírod a nevet/jelszavat, rányomsz a belépés gombra és semmi sem történik . Ezt az okozza, ha a biztonsági beállításaid túl magasra vannak állítva. A cookie-kat (sütik) mindenképpen engedélyezned kell. Amennyiben Windows-t használsz, a javasolt adatvédelmi beállítás a közepes (medium).

Mik azok a csillagok a nevem mellett?

A csillagok mutatják, hogy mennyire vagy "öreg harcos" a carstyling.com-on. A csillagok a fórumba, chickenekhez, user autókhoz írt kommentjeid száma szerint változnak, a következők szerint:

100 db = 1 ezüst kis csillag 3500 db = 1 ezüst 7ágú csillag
200 db = 2 ezüst kis csillag 4000 db = 2 ezüst 7ágú csillag
400 db = 3 ezüst kis csillag 5000 db = 3 ezüst 7ágú csillag
600 db = 1 arany kis csillag 6000 db = 1 arany 7ágú csillag
800 db = 2 arany kis csillag 7000 db = 2 arany 7ágú csillag
1000 db = 3 arany kis csillag 8000 db = 3 arany 7ágú csillag
1250 db = 1 ezüst nagy csillag 9000 db = 1 ezüst Maserati
1500 db = 2 ezüst nagy csillag 10000 db = 2 ezüst Maserati
1750 db = 3 ezüst nagy csillag 12500 db = 3 ezüst Maserati
2000 db = 1 arany nagy csillag 15000 db = 1 arany Maserati
2500 db = 2 arany nagy csillag 20000 db = 2 arany Maserati
3000 db = 3 arany nagy csillag 25000 db = 3 arany Maserati
Ki tudom-e kapcsolni a reklámokat az oldal tartalmi részében?

Webes reklámok tekintetében, köztudottan az oldal tartalmi részében elhelyezett hirdetések jelentik a leghatékonyabb promóciót, ugyanakkor ezek megjelenése - az információ megtörése miatt - sokakat zavar a böngészésben. Köztes megoldásként, a Carstyling.com lehetőséget biztosít számodra, hogy SMS szponzoráció útján kikapcsolhasd ezeket a reklámokat. Egy szponzoráció 30 napra szól, így erre az időtartamra úgymond "megfizeted" a hirdetések rád eső részét, és beloggolva ez idő alatt nem fogod őket látni.

Egyúttal megkérnénk, ha egy mód van rá, ne vedd igénybe ezt a funkciót. A Carstyling.com - mint minden média - a hirdetésekből él. Ahhoz, hogy az oldalt ezen a szinten fenntartsuk, és továbbfejleszthessük, szükség van rájuk, és arra, hogy információjuk minél több emberhez, így hozzád is eljussanak. A reklámok ezért, és nem a Te bosszantásodra szerepelnek a tartalmi részeken - kikapcsolásukkal pedig leginkább az oldal jövőjét és fejlődését veted vissza.

Amennyiben csak az autód oldalán szeretnéd kikapcsolni a reklámot, megteheted ingyenesen, erről itt találsz bővebb információt.

Ha egyik oldalon sem akarod látni őket, a menet a következő:

A funkció igénybevételéhez először is szükséged lesz a saját regisztrációs id-dre, amellyel nyilván vagy tartva a carstylingon. Ha esetleg nem tudnád, nagyon egyszerűen megkaphatod: beloggoláskor, a login box fejléce alatt, a neved mellett szerepel ez a szám.

SMS szolgáltatás átmenetileg szünetel

Ezek után küldd el SMS-ben a 06-90-636-220 számra a STYLE NOADS szócskát, majd írd utána a regisztrációs id-t. Egy szponzoráció formátuma tehát így néz ki:

STYLE NOADS [ID]
(például: STYLE NOADS 25)

A kis- és nagybetűk között nincs különbség, viszont nagyon figyelj arra, hogy a kódot a helyes formátumban küldd el, fokozottan érvényes ez az egyes szavak közötti szóközökre!

Figyelem! Az SMS szövegében a zárójeleket [] nem kell feltüntetned! A helyes formátumot a sor alatti példán is meg tudod tekinteni.

Az sms díja, 2012 január 1-től bruttó 254 Ft minden magyar mobilhálózatból. A szponzoráció beküldésekor válasz-sms-t fogsz kapni, amint megkaptuk az üzeneted, ebben pedig megkapod azt is, hogy pontosan meddig érvényes a szponzorációd. Az emelt díjas SMS-ekkel kapcsolatos tudnivalókat ezen az oldalon találod.

Az oldal 1-2 percenként lefagy és nem elérhető - mi a teendő?

A hibát tipikusan az ADSL/ISDN kapcsolattal rendelkező hálózatokban, Windows platform futtatása esetén fordul elő. A hiba forrása az MTU értéknél keresendő, mely a géped vagy a routered PPP beállításai közt találsz meg. Az érték 512 és 1492 között állítható, default esetben sokszor 1492-n áll, mely gyakran okozhat problémákat (más oldalak böngészése esetén is). A megoldás, hogy ezt az értékét kisebbre vedd: 1452-re, esetleg 1412-re, vagy 1392-re. Az érték átállításához, ha routert használsz, először be kell töltened böngészőben a routered adminisztrációs felületét, melyet a routered IP-címének beírásával tudsz elérni (pl.: http://192.168.2.1), majd ott keresd meg a PPPoE beállításokat. A beállításhoz pontos információkat a routered manuáljában találhatsz. Amennyiben nem használasz routert, az érték átállításához használhatod a Dr. TCP programot is, mely ingyenesen letölthető.

A tippért hálás köszönet fReak-nek!

User autók help

Minden, az user autók rovattal és az arénával kapcsolatosan felmerülő kérdést és tudnivalót megtalálsz a rovathoz tartozó help oldalon.

Témakörök:

Fórum tudnivalók

Fórumainkat ez ehhez tartozó help oldalon olvasható feltételek elfogadása esetén veheted igénybe. A szabályok minden, a fórum motorját használó oldalra érvényesek, így az user autók, chickenz, az apróhirdetések és a céges akciók oldalaira is.

Témakörök:

Apróhirdetésekkel kapcsolatos tudnivalók

Adok/Veszek apróhirdetési rovatunkhoz kapcsolódó tudnivalókat és felhasználási feltételeket a hozzá kapcsolódó help oldalon találod

Témakörök: