A Kaliforniában honos TAG Motorsports előszeretettel veszi elő az öreg kontinens gépjárműveit, hogy aztán a helyi - igencsak bőséges - háttériparra támaszkodva szépen át is alakítsa őket.

Utoljára egy Audi S4-est láthattunk a csapattól, a legfrissebb termés pedig egy példány a háromliter-turbós, 431 lóerős BMW M4-esből - az egyik legimpozánsabb friss bimmerek egyikéből. 

A módosításokat tekintve a fókusz elsősorban a szintén kaliforniai Vorsteiner szuperszéles, GTRS4 névre hallgató widebody kitjén van, mely érzésre szinte megduplázza a kupé horizontális méreteit. A karosszériacsomag megnövelt légbeömlőkkel és méretes koptatóval ellátott első lökhárítót, légterelő bajszokkal tarkított küszöbtoldatokat, agresszív, hátsó köténybe integrált diffúzort és brutális sárvédőív-szélesítéseket tartalmaz. Az első kerékjáratok mögé szellőzőnyílások kerültek, a hátsó traktust pedig egyszerűen csak elképesztő módon kikerekítették.

"Nyersen" a widebody szett felszerelése után. Itt látszik, mennyire elkel még a nyomtávszélesítés is a 13,5 col mellé

Ilyen környezetben a felnik sem maradhattak gyáriak: a HRE 20 colos garnitúrája került fel, elől 10,5, hátul 13,5 (!) colos szélességben, 265/30-as és 345/25-ös Pirelli abroncsokkal. Habár normál esetben 10,5 széles felnit is inkább csak hátra szoktak feltenni (pláne 13,5-est), a szett méretei miatt további nyomtávszélesítésre is szükség volt a tökéletes kiálláshoz.

A kasztnit a Bilstein állítható futóműve húzza közelebb az aszfalthoz, a tehcnikai oldalt továbbá Akrapovic kipufogórendszer, karbon légbevezetőrendszer, valamint némi chiptuning képviseli a hathengeres erőforráshoz.