Film ajánló/kritika
aktuális téma

Viszonylag egyszerű a képlet , látsz/hallassz egy jó filmről és megírod a véleményed.
A filmeket ajánljuk és kritikát írunk róla!
TILOS és TÖRLÉSRE kerül: Letöltésről és letöltő oldalakról írni!
Ha mégis írsz róla és törlésre kerül, viseld el!!!
Minden más jöhet!
Kivéve: Reklám és Aréna kuncsorgás!!!
TILOS a spoilezerés! Köszke
Vitával menjetek szobára, ne ITT!
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Sinister Squad - Gyilkos osztag: először azt hittem valami öngyilkos osztag paródia, de ez önmagának a paródiája volt, vagy nem tudom. igazak a pontozások. nem igazán ajánlom senkinek, csak aki szereti kínozni magát. 2,5 pont. de nem tudom pontosan mire adom.
Ne te retourne pas - Ne nézz vissza! - Don't Look Back: régi film 2009-es. hát nem egyszerű. egy részről kissé idegesítő. más részről elég nehéz követni, hogy mi van. ki lehet silabizálni nagyjából. de el kellett olvasnom egy értékelést, hogy pontosan mi is történik a filmben. hát nekem ez alapján a kivitelezés nem jött be. nem tartom túl jó filmnek. 4,5 pont.
Ehrengard: The Art of Seduction - Ehrengard: Egy csábítás története: dán kosztümös film, ez is ritka. ehhez képest nem is rossz. még vicces is olykor. szereplők sem rosszak. de átlagosnak mondanám a filmet. kicsit lazább, mint szoktak lenni az ilyen jellegű filmek. 5,5 pont.
Jem and the Holograms: ez egy tipikus tini film, nekik szánt mondanivalóval, és körítéssel. pedig nem mai film. szerintem egynek elmegy. 5 pont.
2 Hearts - Két szív: így a film végén nem értem a címet, mikor leginkább tüdőről van szól. nyilván sejtem mire utalna, de szerintem rossz ez a cím választás. a film pedig nekem szokásos, mint tucat másik ilyen film. ezért csak 5,5 pont.
Akazukin, tabi no tochu de shitai to deau - 赤ずきん、旅の途中で死体と出会う。 - Once Upon a Crime - Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy bűntény: hát izé.... valami régi YT videó jutott az eszembe róla, hasonló jelmezekben szőrös férfi ugrándozott egy metálos japán zenére. ami érdekes benne, hogy japánok ezekről a mesékről csináltak filmet. aztán kész, ennyi. 5 pont.
Last Night - Tegnap éjjel: na ezt viszont tényleg nem láttam, pedig 2010-es film. viszont így estére nekem nagyon altató hatású volt. lassú, az egészre a zenék is rátesznek. küzdenem kellett. lehet személyes hibám, nem a filmé. szerintem jobb film ez, de nekem ez most 5,5 pont.
Mama: 2013-ból. pedig ezt is láttam, de kb a fele ismeretlen volt. a gyerekek és viselkedésük, az mind meg volt. erről sem írtam akkor, ami megint csak fura. igazából a végén vannak jobban hideg kirázós dolgok. de különösebben semmi extra. mostani fejjel, 5 pont.
Nocebo: hát a néző idegeivel tud játszani, a szereplőkön keresztül is. eléggé felzaklató. de nem a történet miatt, hanem ahogy operálnak a dolgokkal. metaforikus pszicho-thriller. érezhető, hogy nem egy echte amerikai alkotás. ez nagyon max 5 pont.
Der Räuber Hotzenplotz - The Robber Hotzenplotz - Torzonborz, a rabló: hát ez nem az én korosztályomnak készült. LOL! viszont lehet kisebb gyerekkel, családilag szórakoztató lehet. ez kb 10-12 éves korig jónak tűnhet. ha gyerek filmként nézem, akkor 6,5 pont simán, de felnőtt fejjel, ez azért... jó hát tudom kiknek készült. nem tudom mit adjak rá...
Lamborghini: The Man Behind the Legend - Lamborghini: A férfi a legenda mögött: nem sikerült annyira jól. nem untam, de valami miatt kevés volt. pedig amcsi közreműködés is volt a film készítésében, szóval nem értem. nem mindenhol stimmel a korhelyesség. kicsit összecsapottnak tűnt, mint ahogy a vezér az első autót gyorsan lezavarta. voltak jobb momentumok is persze, de egyes jeleneteknél mindig többet vártam volna. 5,5 pont.
Rock of Ages - Mindörökké rock: hát nekem ez sem talált be. ilyen rock musical stílusban valahogy nem jönnek be a zenés filmek. pedig rock rajongó vagyok, de én többször picit távolnak éreztem a rock-tól. 5 pont.
Another Earth - Felettünk a Föld: szinte sejtettem, hogy űrutazás nem lesz benne, csak szimbólum az egész. lassú a film, nem igazán jött át. ráadásul kifejezetten idegesítő zenei aláfestések vannak. voltak jobb részek, de engem összességében a hangulata lehúzott. 5 pont.
Meg 2: The Trench - Meg 2.: Az árok: nem igazán értem a közepes pontozást. pedig tartottam tőle. ez egy akció film. ahhoz pedig mindent megkapunk. külön tetszett, hogy bár adta volna magát számos dolog, nem úgy valósították meg, mint ahogy a néző várná. ezzel nem csalódást okoznak, hanem fordítva. nyilván tele van nem életszerű dologgal, de ez egy akciófilm továbbra is, és ugye kitaláció az egész, miért legyen életszerű? szóval nekünk tetszett, jobban, mint sokaknak. szóval egy 6 ponttal megtámogatom, és érdemes megnézni. ez egy olyan 6 pont, ami, ha sokáig agyalok 6,5 pont lesz.
A Very Harold & Kumar Christmas - Kalandférgek karácsonya: ismét egy régi mozi. és ezt is láttam, még sem írtam róla. de ezen is jól szórakoztunk. 6 pont.
A Few Best Men - Harmadnaposok: ez se mai film, és a film közben rájöttem, hogy már láttam, de végül is nem volt gáz újranézni. de erről sem írtam korábban.... 5,5 pont.
龙门飞甲 - Long men fei jia - Flying Swords of Dragon Gate - A Sárkánykapu repülő kardjai - Kardvihar: hozza a szokásos kínai filmek formáját. úgy repkednek, mintha kötelező volna. a gravitáció ebben a filmben nem érvényes. a kivitelezés ráadásul gagyi. kínai. nyilván van, akinek bejön ez a stílus, de az nem én vagyok. 4 pont.
5 Days of War - 5 nap háború: alapjában véve nem egy nagy film. viszont talán elmondható, hogy hiteles az ábrázolás. azért sok minden átjön a filmből, és talán kivetíthető napjaink eseményeire is. 5,5 pont.
The Boogeyman - A mumus: 2023-as verzió. azt kell mondjam, hogy ez a film jobb, mint korábbi, felhájpolt horror filmek. ezen is többször borzongtam meg, mint az Az c. filmen. nincs túlbonyolítva. de nem untam, borzongtam, sőt még poénkodtunk is a film közben. 6 pont.
Indiana Jones and the Dial of Destiny - Indiana Jones és a sors tárcsája: személy szerint nagy rajongója nem vagyok a sorozatnak. pedig korábbi TV-s sorozatok, amik hasonlóan erre a tematikára épültek, szerettem. ezt a rész nem untam, igazából azt tökéletesen hozza, amit egy ilyen stílusú filmtől elvár a néző. emlékeim szerint nem rosszabb, mint a korábbiak. többet nem kell elvárni és nem lesz csalódás. 6-6,5 pontnak mondanám.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!