Egy módosított autó meghatározó eleme a felni: öltöztet, stílust ad, jól kiválasztva pedig egy alsóbb kategóriás autón is már önmagában lehet „a” tuning. A gyártók éppen ezért évről-évre próbálnak mindig új stílussal előállni, a német specialista Wheelsandmore most azonban egy kicsit tovább ment!

A legújabb divat neve: „Megalight-Forged-Series” - a kétrészes kerekek könnyűfém közepét karbon perem öleli körbe, a két elem pedig a acélnál 40%-al könnyebb titánium csavarok segítségével kapaszkodik egymásba. A felnik – amellett, hogy valami kegyetlenül raj lesz velük a gép – az ultrakönnyű anyagoknak köszönhetően cirka 60%-al könnyebbek is lesznek mezei társaikhoz képest, így a „Megalight” fedőnév máris indoklást nyert.

A Wheelsandmore kétféle designban kezdte el a tárcsák forgalmazását, a 20” verzió pedig alig 6 kg-ot (!!) nyom a mérlegen mindkét típusnál. Összehasonlítva egy azonos méretű átlag felnivel - melynek a súlyát a német cég 18 Kg-ban határozta meg - ez nagyon komoly különbség, pláne egy teljes garnitúra esetén.

Aki azonban túl korán elkezdene örülni, hogy az idei gyorsulási szezonra 48 Kg-ot könnyít a gépen csak a felnivel, mindenekelőtt azt kell számba vennie, hogy egy garnitúra Megalight ára 20.000 eurónál (5.2 millió HUF) kezdődik, ezt a pénzt pedig erre a célra azért sokkal okosabban is el lehet költeni.

A Wheelsandmore a prémium kategória legtetejét képviseli, célcsoportjukba pedig a legdrágább autók – köztük az Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Maserati, Porsche stb. – tartoznak, így az ár talán már nem is annyira meglepő. A felnijeik viszont tényleg hihetetlenül ütősek, érdemes ellátogatni a weboldalukra is, egy kis vasárnapi ebéd előtti nyálcsorgatásra...