Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német Prior Design tuningcégről ezidáig túl sokat nem hallhattunk, Essen közeledtével azonban rögtön három koncepcióval is felhívta magára a figyelmet. A BMW több típusát, az új Scriocco-t, valamint a Mercedes SL-t alapul vevő csomagok mind idei termések, hivatalos bemutatkozásukra pedig már csak néhány napot kell várni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Elsősorban az optikai paramétereket érintő BMW-programjuk keretében gyakorlatilag ugyanazt a formavilágot képviselő szettet erőltették rá az E46, E60, valamint az M6 típusokra. Az újragondolt első, diffúzoros hátsó lökhárító, valamint a stílusban hozzájuk passzoló küszöbök alkotta nyerő hármast opcionálisan választható 20 colos görgők, valamint négy krómvégződéssel ellátott sport kipufogórendszer egészíti ki. Nem eredeti a Bimmerek színe sem: az egyedi gyöngyház fehér fényezés szintén a cég védjegye.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Priorék hasonló elgondolású szettet készítettek az új Scirocco-hoz is. A szolid optikai csomag ránézésre túl sok extrát nem tartalmaz, a szokásos „körbespoiler” elemek, tetőszárny, valamint a felnik alkotta párosítás mellett – annyit biztos, hogy rossznak nem rossz, de láttunk már ennél sokkal szebbet is az elmúlt hetek dömpingje során.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A legtöbb változtatást a cég által kezelésbe vett SL szenvedte el, melyhez „Warrior” fedőnévvel készítettek némi ráncfelvarrást. A lökhárítók és a küszöbök mellett, a teljes hűtőrács, motorháztető, valamint a sárvédő-elemek is cserére kerültek, helyükre a csúcsragadozó Mercedes SLR-t idéző motívumokkal tarkított alkatrészek kerültek.

További extrát képez a két utólagos xenon ködlámpa, a BMW-ről ismerős 20 colos felni garnitúra, és az elmaradhatatlan sport rendszer, a külcsín mellett azonban némi motorikus tuning is szóba került: a vezérlés optimalizálásával 20-70 lóerős Prioritást hoznak ki a gépjárműből, a megrendelő igényeinek megfelelően.

Bővebben a hétvégétől, az Essen Motor Show 2-es számú csarnokában.