Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az átalakított Porschék Mekkájaként ismert dortmundi 9ff tuningműhely ismét egy szenzációs alkotással lepte meg a márka fanatikusait. A sebességrekordokat sorra döntögető csapat egy 900 lóerősre felpiszkált Carrera GT-t leplezett le az idei Essen Motor Show keretei között.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A GTT 900-nak keresztelt vörös gépezet nevében a számadat tehát már tudjuk, mire utal, akik pedig a plusz „T” jelentéseként ikerturbó rendszert vizionálnak, nem járnak messze a valóságtól. Az viszont kérdéses, hogy a két csiga azonos-e a 9ff GT2 670-esben használt rendszerrel, mindenesetre valami nagyon szépen ki van találva a motortakaró borítás alatt, hiszen a gyári V10-es blokk teljesítményét csaknem 300 pacival toldották meg. A feltöltők mellett új vezérműtengelyek, leömlők, valamint egy speciálisan ehhez az autóhoz fejlesztett kipufogórendszer került felszerelésre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A teljesen átdolgozott karosszéria legegyedibb mozzanatát a kivágott első sárvédő elem képezi, mely az ajtóban lévő matt feketére fújt bevágással igazi versenyautós feelinget kölcsönöz a GTT-nek. Mindemellett fix karbon hátsó szárny és koptató, valamint szintén matt fekete motorháztető gondoskodik a duplaturbós vizuális összhatáson.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A 9ff a rendezvényig teljesen titokban tartotta a GTT-t, így egyelőre az sem derült ki, mi lehet a későbbi céljuk vele. Utcai autónak nehéz elképzelni, de nem kizárt, hogy ebben az állapotban, vagy csak motorikus csomagként kereskedelmi forgalomba kerüljön – a legvalószínűbb viszont, hogy egyelőre csak egypéldányos erődemonstrációról van szó. A Carrera mellett a rekord várományos GT9 „R” is kiállításra került, mely a 9ff reményei szerint hamarosan a világ leggyorsabb sorozatgyártású autója lesz.

Update: új, hivatalos fotók és adatok

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az esseni kiállítás óta már további infók is napvilágot láttak a GTT-ről. Az továbbra is kérdéses, utcai forgalomba vihető-e az autó (bár a már ismert adatok, és a rendszám hiányából itélve aligha), az viszont biztos, hogy eladó: potom 452.000 Euró (120 millió HUF) fejében bárki garázsában ott figyelhet a vörös csoda, ha más nem, gyorsulási versenyeken biztos nyerő lehetne vele.

Annyit már tudunk, hogy a menetmagasságot elektronikusan állítható futóművel lőhetjük be a megfelelő szintre, a felnik 19"-esek, az erőátvitelt pedig duplatárcsás kerámia kuplung segíti elő.

Amire pedig bizonyára mindenki kiváncsi: az állórajtos 100 km/h-ás sprint mindössze 3.2 másodpercbe telik, és egészen 390 km/h-ig még eredménnyel nyomhatjuk tövig a gázpedált.

Az új képeket pedig megtaláljátok a galériában!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!