Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az osztrák Novitec vállalat kifejezetten Ferrari tuningjára szakosodott részlege, a Novitec Rosso, nevével ellentétben (a Rosso jelentése olaszul: vörös) egy hófehér 599-essel rukkolt elő az idei őszre. Mindezzel szinte el is mondtunk mindent, amiben az új fejlesztés különbözik a korábbi csomagtól.

A módosítások zöme, a szolid aerodinamikai szettől kezdve a KW futóműig egy az egyben ugyanaz, mint a 2007-es csomag esetén, így most csak arra térünk ki, mi az, ami változott. A többit pedig tessék elolvasni itt.

Nos, a lista nem lesz túl hosszú, hiszen ami lényegi pluszt jelent, az a 15.000 Euro-ért (jelenleg 4.1 millió forint) vesztegetett Stage 3 motorikus upgrade, mely némi ECU tuningból, és egy rozsdamentes, nagyteljesítményű kipufogórendszerből áll. Az így nyert, darabonként 100.000 forintot érő 40 pacival immáron egy 660 lóerős V12 tulajdonosai lehetünk, ami nem túl nagy előrelépés a korábbi, 25 lovas csomaghoz képest. Anno, a híradások szerint még 2008-ra terveztek komolyabb teljesítménynövelést a típushoz, remélhetőleg ez a Stage 3 kit nem az.

További extra az utastér felcicomázása, ez választásunktól függően bőr, vagy karbon alapú bevonatokat jelent a kormányon és a konzolokon, továbbá alupedálok és egyedileg kialakított kárpitozás kérhető, ahová csak szeretnénk. Az árról ez esetben nem szól a fáma, de bizonyára ez inkább a zsebbenyúlós kategória.

A képek viszont nagyon szépek a fehér fényezéssel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!