Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Megane II Sport a Renault "Sport" sorozatának legújabb autója. Igazi sportosságot, tökéletes kényelmet ígér a mindennapokra.

A Megane II futóművét, kormányművét továbbfejlesztve az új verzió sokkal keményebb vezetési élményt és a tökéletesebb kezelhetőséget biztosít. Természetesen a teljesítmény sem maradhatott változatlan, így egy 2 literes turbós motornak köszönhetően nem gyenge 225 lóerőt teljesít ez a kis fenevad. Ez egy elsőkerekes autótól már hatalmas teljesítmény, amit ráadásul egy 6 fokozatú sportváltóval kezelhetünk. Az autóban a Megane II-ben kínált összes konfortot és biztonsági berendezést megtalálhatjuk. A Megane II 5 ajtós modellje a 2003-as év autója lett, így mindenképpen garantált a kiváló minőség.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Renault Megane Sport felfüggesztésének és kormányművének fejlesztése kiváló kanyarodást, kezelhetőséget eredményezett és megszüntette a nagyteljesítményű elsőkerekes autóknál fellépő kellemetlen kormányrántást. A teleszkópokat és a rugókat a sportos vezetéshez mérten választották, hogy megfelelő kanyarstabilitás és úttartás mellett bizonyos fokú komfortot is élvezhessenek a Megane Sport utasai. A nagy teljesítmény kordában tartására a fékrendszer sem maradhatott változatlan, ezért négy nagyobb (elöl 312mm-es hátul 300mm-es átmérőjű) Brembo tárcsa kerültek a gépre. A másik fontos dolog ahhoz, hogy igazán ki tudjuk használni az igencsak impozáns teljesítményt, a megfelelő abroncsok. Erről gondoskodnak az elöl-hátul 18” felniken feszülő 225/40-es Continental SportContatct 2 gumik.

A vezetőt még számos elektronika segíti, amit a sport változat teljesítményéhez átprogramoztak, mint például az ABS (blokkolás gátló), ESP (kipörgés gátló), ASR (kitörés gátló), MSR (fordulat leszabályzás).

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Renault ezt a 2.0 16-es turbós motort csúcsmodelljeibe fejlesztette, hogy igazán sportossá változtassa az alapból nem túl erős Renaultokat. Ezt a 225 lóerőt és a 300Nm-es nyomatékot egy turbónak, egy új főtengelynek és új dugattyúknak köszönheti. A teljesítmény 90%-át már 2000-res fordulattól egészen 6000-es fordulatig leadja a motor, és ezzel egyenletes teljesítményt biztosít mind az alacsony és a magas fordulatszám-tartományban. Egy speciálisan erre az autóra tervezett kipufogó rendszer gondoskodik a sportos és egyben szolid hangzásért. Ezt a nagy teljesítményt tökéletesen kihasználhatjuk a 6 sebességes manuális váltó segítségével.

Az autó gyorsulása 0-100km/h-ás sebességre 6.5 másodperc és 26,7 másodperc alatt éri el a csúcs sebességét. A Megane II sport a legjobb fogyasztással rendelkezik ebben a kategóriában és 100km-en 8.8 litert fogyaszt vegyes használat mellett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A sportossághoz természetesen a belsőtér kialakítása is hozzátartozik. A kormányt és az üléseket szinte minden irányba állíthatjuk a megfelelő kényelem érdekében, mindemellett sport pedál szett, és sport ülések is beszerelésre kerültek gyárilag. Az extra dolgok mellett természetesen az autóban megtalálhatók a sima Megane II kényelmi eszközei is, így például a keréknyomás ellenőrzés és a tempomat is.

A sportosság teljes biztonsággal a Renault mottója. Erre garancia, hogy a Megane II ötajtós változata az Euro-NCAP törésteszten az imponáló 5 csillagos eredményt érte el, amivel a legbiztonságosabb autók közé tartozik. Ezt természetesen a Sport változat is örökölte. A sofőr és az utasok biztonságáról elől, oldalt, és hátul is légzsákok gondoskodnak a biztonsági őv mellett.

A Megane Sport remélhetőleg motorilag sokkal jobb tuning alap is lesz, mint elődei. A kasztni különleges formája miatt optikai szempontból már nem egy tuningcég lecsapott erre a szériára, kiváncsian várjuk viszont, hogy a teljesítmény-növelés kérdéskörében mit lehet kihozni ebből a francia csodából.