Daijiro Inada a japán tuning szcéna egyik legismertebb személyisége. A nevéhez olyan neves események fűződnek, mint a Tokiói Autó Szalon, a D1–es Grand Prix, vagy amiről talán a legtöbben ismerik, a világszerte népszerű Option magazin megalapítása.

Kiváló szakemberként Daijiro igazán tudja, hogyan elégítse ki az emberek sebesség iránti szenvedélyét. Vagy ahogyan mondani szokták, ő az, aki tudja, hogy mitől döglik a légy. A recept egyszerű: vegyünk egy tökéletes formájú karosszériát, szedjünk ki belőle minden felesleges vacakot, és építsünk belé egy bika motort, hogy aztán az Egyesült Államok egyik leggyorsabb utcai versenyautója legyen.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az amerikai Nevada-beli Ely-ben minden év szeptemberében rendeznek egy „Silver State Classic” elnevezésű versenyt. Ez a 90 mérföldes megmérettetés egy egész hétig tart a 318-as országút egy lezárt szakaszán Lund-tól egészen Hiko-ig. A versenytávon vannak bőven kanyarok, valamint a végsebesség kipróbálásának érdekében egy 7 illetve 14 mérföldes egyenes szakasz is. A verseny lényege, hogy minden nevező autója kapacitásától függően feliratkozhat egy sebsségi kategóriába, mely 95MPH-tól egészen a 180MPH-ás kategóriáig terjed. A cél mindenkinél a kategóriának megfelelő kijelölt átlagsebességgel, és az ehhez tartozó idővel teljesíteni a 90 mérföldes szakaszt. Aki a megadott átlaghoz a legközelebbi időt éri el, az lesz a nyertes.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Daijiro nagyon jól ismeri ezt a versenyt. Múlt évben kifejezetten erre a megmérettetésre épült az Option, a JUN, és a Top Secret közös versenyautója, az Option Stream 350Z, ami később végül mégsem az eredményeiről lett híres. Szerintem már sokan látták azt a világot körbejárt videót, amikor Daijiro közel 320 km/h-ás tempónál szó szerint elszállt és hétszer megpördült a levegőben, az egyik abroncs defektje miatt. Durva látvány volt, de ami a leghihetetlenebb az egészben, hogy hősünk élve szállt ki az autóból és megúszta egy helikopter-stoppal a kórházig.

Azonban emberünk elvesztett 100.000 dolláros autója, és csorbát szenvedet büszkesége ellenére már a kórházi ágyán azonnal újabb versenygép építésén gondolkozott. Ennek köszönhetően a JUN Auto Mechanic és a Top Secret segítségével megkezdődött az új projekt, mely az Option Stream Z Advanced fedőnevet kapta.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Mivel ez a cikk címe is, most már itt az ideje pár szót ejteni az autóról is :) Az Option Stream 350Z Advance elsősorban a hatalmas végsebesség elérésére épült, ami ebben az esetben nem kevesebb, mint 400 km/h (!!!) A motorban szinte minden egyes alkatrészt kicseréltek. A legjelentősebb módosítások: Greddy T88GK Turbó, Greddy intercooler, HKS F-CON V Pro befecskendező rendszer, és Ogura verseny kuplung.

Az eredmény pedig 770 kőkemény lóerő már 6900-as fordulatnál. Ezzel a Nissan-al kényelmesen utazhatunk 5. sebességi fokozatban 7800-as fordulaton akár 360km/h-val, és végül hatodikat kapcsolva pillanatok alatt elérhetjük a 400-as végsebességet.

A nagyszerű menetteljesítményhez természetesen hozzájárul a karosszéria könnyítése is. A szinte teljesen karbonból készült kaszni kiegészült egy - szintén karbon -wide-body szettel, melyek együttesével igen jelentős súlycsökkentést, e mellett kiváló aerodinamikát sikerült elérni. Az optikailag is nagyon eltalált légterelő szett a 100%-ig a megfelelő leszorító erőről gondoskodik, ami ennél a sebességnél már elengedhetetlen, így kiegészítésként hátra felkerült még egy nagy méretű állítható CF szárny is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az autón minden egyes alkatrész a biztonságot, kezelhetőséget, funkcionalitást hivatott javítani, nem kivétel ez alól a futómű sem. A Zeal kifejezetten ehhez az autóhoz gyártott futóműve kiválóan teljesíti feladatát, az egyelőre csak prototípusként létező Advan RG II felnik (Pirelli P-Zero Asimetrico abroncsokkal) pedig tökéletesen megfelelnek a Silver State sebességi követelményeinek. A megállásról pedig az Endless által fejlesztett fékrendszer mellett az autó hátuljára szerelt fékezőernyő is gondoskodik.

A meglehetősen puritán utastérben is történt néhány változtatás: a karbon kevlár Recaro sport ülésen kívűl még számos biztonsági felszerelés, sportkormány, valamint néhány diagnosztikai műszer kapott helyet.

Így minden készen állt a 350Z második megmérettetéséhez. Idén Szeptemberben ismét rajthoz állt a Silver State Classic versenyén és az abszolút kategóriában harmadik helyezést ért el 32:11.2017 -es idővel, és 167,190 MPH-ás átlagsebességgel. Ez egy nagyon szép teljesítmény, azonban Mr Inada jövőre valószínűleg az aranyért indul egy még durvábban megépített géppel - vagy ahogy ő nevezi éppen aktuális projectjét: a legtökéletesebb utcai autóval.