A BMW 2002 Turbo-t 1973-ban mutatták be és ez volt az első sorozatgyártású turbómotoros BMW. 170 lóerő és 240 Nm nyomaték állt a sofőr rendelkezésére, amihez még hozzájön az alacsony önsúly. Mindössze 1672 darab készült belőle, úgyhogy ha felbukkan egy-egy eredeti példány, a gyűjtők keményen küzdenek érte. Az M2 becenevet azért kapta, mert sokan kicserélték az eredeti motort az E30 M3 legendás S14 erőforrására és ezzel megalkották a tökéletes élményautót. 

George Schuster is ezt az utat választotta, de itt nem állt meg a projekttel. Ami egyből feltűnik, azok a masszív szélesítések és első toldat, ami az FIA Group 2 versenyautóira emlékeztet. Ezzel a szettel nem csak szélesebbnek, de laposabbnak is tűnik az autó, ráadásul megkapta a jellegzetes ezüst fényezést és így már sokkal fenyegetőbb a külseje, mint egy átlagos 02-nek. 

Mivel az autó súlya 1 tonna alatt van kicsivel (egészen pontosan 997 kg.), ezért tökéletes választás volt az S14 átültetése, viszont a motor sem maradt érintetlen. Karbon airbox, Alpha N tuning, új leömlő és Hartge kipufogórendszer szerepel a listán. 

A kerékjáratokban tökéletesen korhű, 17-es BBS E50 felnik forognak polírozott peremekkel és arany közepekkel, ezekre pedig Yokohama gumikat pattintottak fel. Szerencsére nem az volt a cél, hogy szétfeszüljön a gumi, így viszont megvan a tapadás és a helyet is szépen kitöltik a görgők. 

Az utastérben csak a versenyülések és övek látszanak, de ezekről sokat nem tudni, viszont abból kiindulva, hogy a tulajnak egy patent állapotú E9 CSL is van a tulajdonában, gondolhatjuk, hogy ezek sem belépőszintű termékek. 

Még több képet IDE KATTINTVA találtok!  

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. január 04.)

Forrás: Stanceworks