Szereted az igazi vintage sportautókat? Esetleg a japán belpiacos gépekért rajongsz? Akkor a képzeletbeli álomautó listzán biztosan szerepel a Hakosuka GT-R vagy másnéven KPGC10. Azonban mindneki tudja, hogy átlagos fizetésből, de még kicsit jobb bevétel mellett is szinte lehetetlen hozzájutni egy ilyen modellhez, főleg itt Európában. Viszont játszunk el a gondolattal, hogy milyen lenne, ha nekünk lehetne egy ilyen autónk! Biztos van egy kialakult kép mindenkinek a fejében és miután megnéztük a képeket, nem is biztos, hogy nagyon különbözik az elképzelt autó és a Nostalgic 2 Days eseményen kiállított példány. 
 
Egy dolgot viszont tudni kell! Ez nem egy eredeti KPGC10, hanem egy KGC10, amiből tökéletes GT-R másolatot készítettek a Mizukami Auto munkatársai. Ezen a rendezvényen egyébként rengeteg olyan építés volt látható, ahol az építők feszegették a határokat, különböző karosszéria elemeket gyártottak le karbonból és elmebeteg motorcseréket végeztek el, a képeken látható autó viszont egészen más értéket képvisel. Egy Hakosuka-nak így KELL kinéznie! Minden részletében tökéletes és úgy néz ki, mint egy eredeti modell. 
 
Annak is megvan az előnye, ha valami nem eredeti. Az eredeti Hako-ban egy 2 literes motor dolgozott. A soros, 6 hengeres S20 160 lóerőt préselt ki magából. ez nem hangzik soknak, viszont ne feledjük el, hogy 1971-ben járunk és mivel az alapot ki is könnyítették, így egy elég fürge és jól kezelhető versenyautót kaptunk, amivel szép sikereket értek el akkoriban. Ha egy ilyen szív lenne a kocsiban, akkor a rajongók biztos kitérnének a hitükből, hogy motort cseréltek az ős-Skyline-ban, de mivel ez "csak" egy másolat, így nem annyira zavaró, hogy egy L28 motort építettek, az eredetileg 120 lóerős, L20 helyére. A motor igazi "öregsulis" cucc, viszont picit modernizálták is, így tökéletesen illik az autóhoz. Itt már nem karburátorok hívják fel magukra a figyelmet, hanem az új benzinhíd, injektorokkal és az alu tűtesor! Ami még kellemes a szemnek, az a korhű, Mizukami Auto szelepfedél. A cég még egy motort kiállított a standján, ami szintén megkapta a jellegzetes szelepfedelet, csak éppen itt piros színben és megmaradt az old school érzés is, a karburátoroknak hála. 
 
Az autó egyébként megkapta a már jól ismert első toldatot is és pont annyira ültették le, hogy még használható maradjon, viszont ne is keltsen holdjáró érzést, ha ránéznek. 
 
Az utastérben is találunk pár érdekességet. A modernizáció itt is tetten érhető, bár nem túlzottan, de a retro stílusú kormány és a karbon takarópanel telitalálat. A takarólap helyén egyébként modernebb fejegységet lehet találni a legtöbb épített Hakosuka-ban. Szerencsére itt megtartották az eredeti rádiót. A klasszikus motorsportos érzést erősítik az alacsony háttámlás Bride Histrix sportülések. Természetesen az autó teljes felújításon esett át, mielőtt elérték a képeken látható állapotot. A kérdés már csak annyi, hogy vajon mennyit érhet így az autó, hiszen nem eredeti Hako, de talán egy kicsit jobb nála és olyan megoldásokat vonultat fel, amitől sokkal minőségibb lesz a végeredmény és több egy átlagos felújításnál?
 
IDE KATTINTVA megnézhetitek a képeket és talán választ is kaptok a kérdésre! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. március 15.)

Forrás: Speedhunters