A Manhart tovább folytatja Classic Cars programját, és a Lancia Delta Integrale valamint az E30 M3 után ismét egy ikont, a 2002 tii modellt vette kezelésbe. Még mindig restomod vonalon mozognak, de nem tökéletes egyensúlyban van minden, így még a veterános arcok is elismerően bólogathatnak. Már maga az alap is rettentően izgalmas, hiszen az Alpina 2002 tii már eleve kiváló választás!

Érdemes a motortér környékén kezdeni a nézelődést! A 2 literes, négyhengeres M10 kapott Alpina airboxot K&N szűrővel, Alpina fojtószelepet, és némi optimalizálást, a sort pedig Alpina leömlő és Manhart rendszer zárja. A teljesítmény így, a gyári 130 lóerő helyett 200, a nyomaték pedig 178-ról 215-re emelkedett. Tudom, ez nem hangzik soknak, de ne feledjük, hogy nincs egy tonna az autó súlya, úgyhogy virgonc kis gokart lehet. A motorhoz egyébként az E21 323i, 5 sebességes váltója csatlakozik.

A karosszéria Alpina szélesítésekkel, matricázással gazdagodott. Az autó pedig Agave Green fényezést kapott. A kerékjáratokban háromrészes, klasszikus Alpina felnik forognak, 8x16-os méretben, elöl 215/40, hátul 225/40-es gumikkal szerelve. Mögöttük szintén az E21 323i alkatrészeit találjuk, ugyanis a hűtött tárcsafékek eredetileg a kis cápához készültek. A Raab Classics jóvoltából került beszerelésre az állítható Alpina futómű, hogy igazi kanyarvadász gépet lehessen varázsolni a kétajtósból, a motortérben található Wiechers merevítő pedig tovább javítja a kanyarodás élményét. Az utastérben, a sportüléseket Alpina huzat borítja a Scheel jóvoltából, bekerültek a szőnyegek, és egy Alpina Clubsport bukócső is.

Árat nem írtak ki az oldalra, úgyhogy a Manhart-ot kell felkeresni, ha szeretnénk egy ilyen 2002 tii változatot. IDE kattintva meg is találtok minden információt, de ha csak még több képet szeretnétek, akkor is érdemes meglátogatni az oldalt!  

Forrás: Manhart Performance