Az idei AMTS-n nem lehetett panasz a kiállított autók minőségére. Kellően színes és látványos volt és mindenki megtalálhatta a számára legizgalmasabb építést. A külföldi kiállítók nem okoztak csalódást és megadurva gépekkel érkeztek. Az RS Hardcore csapata VIP vendégként vett részt és csúnyán ellopták a showt, mivel az általuk kiállított autók minősége és maguk az alapok is kiemelkedőek voltak, bár a képeket elnézve ez nem mindenkinek tűnt fel. Itt van például a képeken látható RS4 B5 limo, ami már önmagában nem egy túl gyakori darab, de itt még elkövettek pár olyan dolgot, amitől igazán különlegessé, egyedivé válik az autó.


Az alap egy S4 volt, ami megkapta az RS4 B5 Avant szélesített sárvédőket, lökhárítókat, küszöböket. Felcsavarozták a BBS E88 ékszereket, 9,5x20 méretben, arany közepekkel és polírozott peremekkel, amik tökéletesen passzolnak az Imola sárga fényezéshez. Ezután belőtték a megfelelő magasságot az állítható KW V3 futóművel, ami megkapta a HLS (hidraulikus emelő rendszer) szettet is. Ezután következett a belső. Az RS Carbon Hungary és a Lederart nem aprózta el a dolgokat! A gyári ülések helyére Porsche 911 991 GT3 RS ülések kerültek beépítésre, fekete-sárga kombinációban rengeteg Alcantara felhasználásával, sárga varrással és karbon elemekkel. A hátsó üléssor is igazodik az új színekhez. Audi R8 kormánnyal lehet irányítani az autót, ami természetesen tökéletesen illeszkedik a beltér színvilágához. A motor 2,7 literes V6 biturbó, ami jelenleg 650 lóerővel cibálja a kasznit. A megfelelő fékerőt az RS4 B7 fékek garantálják, amik rendesen kitöltik a felnik mögött a helyet.


Szóval lehet, hogy első ránézésre nem mindenkinek tűnik fel, hogy mitől olyan különleges ez az Audi, de a leírtak alapján elég izgalmas gép nem igaz?

Képekért köszönet:


Chris May Photo - Madclown Pictures - Evu & Gaben Photo