A hazai ültetett autós szcéna legjobban várt találkozója, minden évben a 819 Company által rendezett Stancefest. Mondhat bárki bármit, elég komoly hisztéria van a bekerülésnél minden egyes alkalommal. Ez mondjuk érthető is. A srácok felállítottak egy mércét, amit be is tartanak minden évben és nincs megalkuvás. A gyepre igenis csak és kizárólag olyan autók állhatnak be, amik a csapat szerint megütik a szintet.

Mi kell ahhoz, hogy bejussunk? Porba vágott bódé, bedöntött kerekek, vagy tökéletes fitmentek. Ezek együtt vagy külön-külön is azonnali meghívót jelentenek.

Szombaton lezajlott a fest és ismét mindenki elégedett lehetett a felhozatallal. Kezdjük ott, hogy sokkal jobban szervezett volt a buli mint korábban. Nem tudom, hogy a hip-hop buli miatt, vagy csak szintet akartak lépni a fiúk, de a lényeg az, hogy tisztán látszódott mennyire felkészülten várják az autókat.

Reggeltől folyamatosan parkoltatták a szebbnél-szebb vasakat, aztán miután mindenki elfoglalta a helyét, beindult a népvándorlás, kellemes zenei háttér mellett. A színpadon ugyanis egész nap jobbnál-jobb beatek követték egymást. Voltak élő fellépők és beatbox-ot is hallottam egy darabig illetve egy kis scratch is felfedezhető volt. Az underground érzést még jobban erősítette, hogy idén is volt graffiti show, a művészek ismét szépen összefirkálták a falat.

Komolyabb volt a étel és ital részleg is. A BP BarBQ és a Zing Burger jóvoltából lehetett jól lakni. Na de kit érdekel a gasztronómiai élmény? Milyenek voltak a vasak? Azt kell, hogy mondjam, a felhozatalra nem igazán lehetett panasz. A sok ismert gép között újdonságokat is fel lehetett fedezni.

Vegyük például Sonny Peugeot 505-ét! (Cikk hamarosan!) Basszus! Számomra Best of show! Miért? Ritka alap, isteni felniválasztással és nagyon ütős megjelenéssel! Nem messze a franciától, egy külföldi pick-up állt, ami elsőre a méreteivel hívta fel a figyelmet, majd azzal, hogy szó szerint földön volt. Amerikában lehet látni hasonló csodákat és ez most ott volt élőben.

Ismert csapatok is képviseltették magukat, mint például a Road Hogs, Backyard Garage, E36 Ididots, Varillaz a két hazai Camber verda is látható volt, de kint volt a Bara Kárpit Combo S is és még néhány hardcore külföldi verda is, ami szintén megdobta a talit, mert max AMTS-n lehet látni néhányat. De melíthetném az RS-Tuning-ot is, akik szintén nem arról híresek, hogy mindenféle eseményre kilátogatnak. Ráadásul a zsűrizésben is segítettek, amiből következik, hogy tényleg jogosak voltak a díjak. Ugyanis jó idő ide, vagy oda, 17:00-kor eljött a díjkiosztó ideje. 

 • Best interior: Cseke Zoli Golf VI 
 • Best Wheels: Gregory Smith E38 (Camber- BCKYRD-Topstance)
 • Best Japanese: Varga Gábor Mazda Eunos (Varillaz)
 • Best European: Popescu Theo Vlad Jetta GLi
 • Best Static: Kocsis Tibor Golf Mk2
 • Best Fitment: Czakó Brothers E34
 • Best Camber: Erik Stepka Mercedes W124 coupe (Sexy Slip Crew)
 • Best Tyrestretch: Andrey   Skoda (Drop Mode) 
 • Best of Stancefest: Végh Gábor (Cemy) Golf Mk2 (Viharsarok)
 • Best of Golftanya: Szűcs Miklós Volkswagen Bogár
 • Best Airride: Alexander Groß  Dodge Ram
   

Illetve volt egy különdíj, amit Zsivány Bőrben ajánlott fel és ezt Viorel Zsolt kapta, aki egy fehér Audi A6 Avanttal érkezett. Külön köszönetet mondtak a srácok Lengyel Gábor fotósnak is a munkájáért. Ezután lassan elkezdett kiürülni a terület, de azért maradtak elegen és a fotósoknak is adtak munkát a graffiti falnál illetve a megüresedett placcon is, miközben Dj Nara keverte a remek zenéket.

Így a végére csak annyit mondanék, hogy a szervezők kitettek magukért és az ideivel igazán minőségi Stancefestet hoztak össze, amiről fogunk még beszélni az elkövetkezendő napokban, hiszen érkeznek majd a képek, a videók is folyamatosan. A cikkben a Matricastore  és a Madclown Pictures képeit láthatjátok. Amint kikerülnek a további albumok, azonnal rakom is ki a linket! Találkozzunk jövőre is! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2017. július 15.)