1974-ben a Volkswagen bemutatta azt az autót, ami megteremtette a kompakt kategóriát és onnantól minden hasonló autót ahhoz mérünk. Ez volt a Golf. Mellette pedig megjelent egy másik típus is, ami a sportosabb autók közé tartozott, legalábbis a formája, ez pedig a Scirocco. Ennek az autónak a formája is elég jellegzetes és az utána következő Corrado is különlegesnek számított. A képeken látható modell egy második generációs példány és nem volt egyszerű az út, mire ebbe az állapotba került. 
 
Az álomautó mindig problémás dolog. Nem a legkönnyebb úton lehet hozzájutni, ráadásul ha egyszer befészkelte magát az ember agyába, akkor bizony nehéz onnan kiűzni. Vlad is így járt és a Scirocco nem engedte. Miután megtalálta a megfelelő autót 7 hosszú hónapig egyezkedett, majd csak sikerült megvennie. Az eredeti terv szerint csak felújítani szerette volna, semmi ültetgetés meg egyéb marhaság, de aztán kicsúsztak a dolgok a keze közül és minden csak úgy megtörtént. A problémák a fényezésnél kezdődtek. Háromszor kellett újrafújni a kocsit, mire sikerült a Limestonegrey árnyalatot hibátlanul felvinni a karosszériára. Az autóban négyszer cseréltek motort. Jelenleg ARY motorkódot videlő 1.8T 20V van az autó orrában. 
 
A futómű sem volt egyszerű menet. Háromszor kellett átépíteni, de ha ez nem lenne elég, akkor a karosszéria munkák alatt is voltak gondok. Vlad 4 donorautót is vásárolt, mire minden összeállt. Miért? Hogy a gyárilag Zender szettel szerelt autó minden porcikája tökéletes legyen. Apropó Zender! A hátsó szárny is ennek a gyártónak a terméke és hibátlan állapotút találni nem könnyű feladat, főleg a szárny anyaga miatt. Visszatérve a bodykit-hez. A Zender szettnek köszönhetően simán elfértek a 8x16-os BBS RF felnik, 165/40-es gumikkal. A kasznit levegős rendszer engedi földre AceOfAce vezérlővel megtámogatva. 
 
Az utastérben Vag Sport ülések, Momo Corse kormány, GTI váltógomb és egy bukócső jelentik a változást, utóbbi egy mozdulattal kivehető, mivel csak pár csavar fogja és viszonylag gyorsan visszaalakítható a gyári állapot ha a helyzet úgy kívánja. 
 
Vlad úgy érzi, az autója elkészült, de még nem zárta le teljesen a projektet, úgyhogy bármikor jöhet valami új ötlet, amit meg fog valósítani. Ha szeretnétek még több képet látni az autóról, akkor csak KATTINTSATOK IDE! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. április 03.)

Forrás: Lowdaily