Skyline fanok figyelem! Ezt nem biztos, hogy fel bírjátok dolgozni, úgyhogy akinek bántja a szemét, ha nem RB motor dolgozik a legendás Godzilla orrában, az inkább most lapozzon! 
Normális esetben részletes leírásokat, bemutatókat szoktam idepötyögni, de amikor megláttam a Speedhunters oldalán a képeket, tudtam, hogy meg kell osztani a Carstylingon is! (Annyira irigylem amúgy azokat, akik a világnak azon részén élnek, ahol ilyen építésekbe lehet botlani....) 
 
Szóval a képeken látható autó egy Skyline R32, de már rég nincs gyári állapotban. Az autó tulaja Daigo Saito, akit nem hinném, hogy különösebben be kellene mutatni. Ez az autó pedig nem az új versenyautója, hanem egy projekt, amit szabadidejében építget és ma már olyan állapotban van, hogy nincs messze az a pillanat, amikor megrepteti a masinát. 
 
Na de mit is lehet látni Daigo Saito műhelyében, a Fat Five Racing "kirakatában"? Az első dolgo ami egyből látszik, hogy ez tipikusan Daigo építés, de ha közelebb megyünk, akkor bizony elénk tárul a motortér, vagyis inkább ami maradt belőle. Csővázas front és egy annyira hátratolt 2JZ motor, hogy még egy motor is beférne elé simán. A csövek tartják a futóművet és az autó komplett elejét. Itt minden funkcióval bír, úgyhogy semmi felesleges elemet nem fogunk találni, de még mindig az a legdurvább, ahogy az utastérbe betolták a motort. Tovább haladva eljutunk az autó középső részéhez és azt tudni kell, hogy a tető, az oszlopok és az ajtók maradtak meg csak, minden más pillekönnyű, de azért strapabíró anyagból készült, ezzel pedig egyértelművé válik, hogy mennyire könnyű lehet az egész autó és ez még mindig hobbicélból készült! 
 
A beltérben is rengeteg merevítést találunk, de ott vannak még a Bride ülések, a Willans biztonsági övek és a Prodrive kormány is. Teljesen új, egyedi váltóalagút került az autóba és szekvenciális váltó csatlakozik a motorhoz. Az ülések mögött bukócső és egy lemez található, ami biztonsági okokból került beépítésre, mivel mögötte találjuk az üzemanyagtartályt és a hűtés egyes elemeit is, pont mint egy "rendes" versenyautóban. 
A durva szélesítések alá vidáman befértek a széles Work felnik, de abban biztosak lehetünk, hogy nem ez lesz az autó végeleges magassága, mindenesetre durva a fitment ezekkel gumikkal. 
 
Sajnos ennél több információ nem áll rendelkezésemre, de az eredeti cikk írója is elég rendesen rágerjedt a kocsira, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy a tesztelésről is fognak képek és videók készülni, amiket majd megosztok Veletek! Addig is KATT IDE a további képekért! 


 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. március 28.)

Forrás: Speedhunters