Vannak játékszerek, amik nem az átlagembereknek készülnek. A nagyteljesítményű autók pont ilyenek. Még ha meg is tudjuk venni hitelre, és bírjuk fizetni a törlesztőt,  a fenntartásukhoz egy külön fizetés kell, aminek sok esetben, minimum 6 számjegyűnek kell lennie. 
 
A Brabus pedig pont azoknak készíti "játékait" akiknek van elegendő pénzük egy-egy remekművükhöz. Legendásan erős, gyors autóikat mindenki ismeri, most pedig bemutatták legújabb alkotásukat, a négyajtós Brabus AMG GT-t. 
 
Nemes egyszerűséggel Brabus 800-nak hívják az autót, amiből kikövetkeztethető, hogy közel 800 lóerő, egészen pontosan 789, ami 158 lóerővel több, mint a gyári változat. Ez a teljesítménytöbblet az új turbóknak és az új motorvezérlő szoftvernek köszönhető. A csúcsnyomaték 1000 Nm. Ez 100 Nm-rel több a gyárinál. 
 
Ja és mitől a leggyorsabb 4 ajtós? A 0-100-at 2,9 másodperc alatt teljesíti, a végsebesség pedig elektronikusan van leszabályozva 315 km/h-ra. Korlátozás nélkül biztosan röhögve lépné át a 320 km/h-s sebességet is, de nyilván ezt is megoldja majd valamelyik cég utólag. 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. június 02.)