A cím ne tévesszen meg senkit! A nevet csak megszokásból kapta a Porsche új, villanymotoros modellje. 
A Tesla egyeduralma megtörni látszik, bár várható volt, hogy a nagyobb gyártók nem fogják nyugodtan végignézni, ahogy Elon Musk megalázza autóival a sportosabb modelleket. A Porsche is lát fantáziát az elektromos autózásban és nem szeretne kimaradni a jóból. Eddig csak kémfotók, félinformációk láttak napvilágot, de most nyilvánosságra hozták a részleteket is a Taycan két modellvariánsáról, amik a tradíció miatt, megkapták a Turbo és Turbo S jelölést, ami szokásosan az erős és a még erősebb változatot jelenti. 
Emlegetnek egy gyengébb verziót is, de annak a nevét még nem tudni. 
 
A Turbo 680 lóerős, míg a Turbo S 761 és 1050 Nm nyomatékkal bír. Ez a túltöltés, avagy Overboost funkcióval lehetséges. Normál esetben, mindkét modell 625 lóerős és 850 Nm nyomatékkal rendelkezik, ami azért nem nevezhető gyengének még így sem. A hatótávolságuk sem rossz. A Turbo 450, a Turbo S pedig 412 km-t képes megtenni egy feltöltéssel. Érdekesség, hogy az elektromotorok a fékezések közel 100%-át képesek elvégezni, úgyhogy ha ügyesek vagyunk, akkor akár, egy pedállal is elvezethetjük az autót. 
 
Az első és a hátsó tengely is kapott motort, így összekerékhajtású a kocsi. A hátsó motor két sebességes automata váltót kapott, amiból az első fokozat a gyorsulásért, a hátsó pedig hosszabb áttételű, így a végsebességért ez a felelős, ami egyébként 260 km/h. Apropó gyorsulás! A Turbo 3,2, a Turbo S pedig 2,8 másodperc alatt ugrik fel százra! (Tesla S 2,4 Ludicrous módban.)  Ez pedig azt jelenti, hogy nem volt eddig ilyen gyors Porsche még! Ráadásul az az előnye a konkurenciához képest, hogy nagyon sokszor lehet próbálgatni a gyorsulást, nem úgy mint a Teslánál, ahol néhány próbálkozás után abba kell hagyni a bolondozást, hiszen túlmelegedhetnek az akksik és kell egy bizonyos töltöttség is a játékhoz. Az viszont már biztos, hogy a vásárlük nem fogják túl sokszor próbálgatni ezt, mert olyan G erők hatnak a sofőrre, hogy azt kevesen bírják majd ki. Még a gyári tesztpilóta is feladta egy idő után. 
 
Légrugós rendszer, négykerék kormányzás, nyomatékvektor rendszer alapból jár az autóhoz. A töltési idő is alacsony, hiszen a Porsche 800 V-os rendszerfeszültséggel dolgozik, ami annyit jelent, hogy megfelelő töltővel, néhány perc alatt, 100 km hatótávra tölthetjük fel a Taycan--t. 
A műszerfal is teljesen digitális és alapból három kijelzőt kapunk, amit teljesen személyre szabhatunk. A negyedik, ami az utas előtt található, már feláras extra. 
 
Az alapár 152 ezer és 185 ezer euro, ami nyilván nem kevés és akkor még nem is nagyon pipálgattunk az extralistán. 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. szeptember 05.)