A kiállításokon, találkozókon mindig elhangzik az a mondat: " Ez is csak egy felni és ültetés..."

Az embereknek hiányoznak az igazán szétfaragott showcar-ok, viszont azt kevesen tudják, hogy ezekkel az autókkal nem igazán lehet hétvégén gurulni egy jót, nem lehet őrizetlenül hagyni egy parkolóban és persze a hatóságok sem nézik jó szemmel a teljesen agyonépített* gépeket a közúton. 

(*Mondjuk már egy ültetőrugó is illegális módosításnak minősül, úgyhogy ebből a szempontból mindegy is.... hahota)

Tonksie egyes Golfja viszont nagyon más. Itt bizony nincs olyan részlet, amihez ne nyúltak volna és már a kocsi beceneve is beszédes: Frankenstein...

Ez az autó már a színével is kitűnik. annyira narancssárga, hogy érezzük a narancs illatát is, de ez csak egy dolog. A következő érdekes részlet, az a tető és a lökhárítók hiánya, illetve minden lyuk eltüntetése, hogy a lehető legtisztább eredményt érjék el. Tovább haladva olyan motortér tárul elénk, ahol tényleg jogos a patika jelző! Egyébként nem csak tisztogatás történt. Megemelték a tornyokat, teljesen lesimították a sárvédők belső oldalát és a tűzfal környékét is rendesen megdolgozták, de lehetetlen mindent felsorolni, inkább érdemes összehasonlítani egy gyári motortérrel. 

A durván kiszélesített sárvédőívek alatt egyedi, többrészes felnik figyelnek elég nagy peremekkel, ha pedig feljebb siklik a tekintetünk, észrevesszük, hogy nincsenek kilincsek és visszapillantó tükrök. Ehhez viszont le kell hajolni, mivel az Airlift Performance levegős rendszer rendesen földhöz vágja a kocsit. Olyannyira, hogy olyan érzésünk támad amikor mellette állunk, hogy simán beléphetnénk az utastérbe. 

Ahhoz, hogy összeálljon a gép, nem volt elég egy fél év, sőt! Sokkal többre volt szükség, viszont ebbe még a fanyalgók sem tudnak belekötni, legyen bármilyen az aktuális divat. A Clean gépek sosem fognak kimenni a divatból. Ilyen szinten megépíteni egy autót pedig komoly szakértelmet kíván.  


 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. január 13.)