Az AMTS óta nem igazán volt olyan rendezvény, ahol jó hangulatban, csodaszép autók lettek volna kiállítva, arról nem is beszélve, hogy az időjárás sem könnyítette meg a szervezők életét. Folyamatos esőzések, alacsony hőmérséklet, óriási szél. Olyan érzés volt, mintha minden természeti erő azon lett volna, hogy a meghirdetett események tönkretegyék a szervezők életét. Az ember azt gondolná, hogy májusban már csak nem lesz semmi, ami keresztül húzná a számításokat, de folyamatosan esett az eső és vészesen közeledett május 20. és a basics. ami immáron másodszor gyűjtötte össze a legigényesebb hazai autók tulajait.

A helyszín a Galopp Major volt Gyálon és aki járt már ott, pontosan tudja, hogy már maga a környezet is kiváló választás volt a szervezők részéről. Tény, hogy aki gumifüstre, durrogásra vágyik, nem feltétlenül ezt fogja választani, de aki az igényes épített autókra gerjed, kikapcsolódásra vágyik néhány hasonlóan fanatikus arc társaságában, annak tökéletes lehetőség nyílt a nagy zöld füves területen kicsit lazulni. Ráadásul a gyereket is szabadon lehetett engedni, mivel teljesen család- és kutyabarát rendezvény volt, ami manapság elég ritka jelenség.

Na de mégis mi az a basics. ?

Egy előzetes regisztrációhoz kötött találkozó, ahova nem csak az ültetett autók tulajai nyerhetnek bebocsátást, de oldtimerek, versenyautók és ritkaságok is elférnek a területen, ezzel pedig sikerült kicsit színesebbé tenni az egészet. Több mint 270 autó állt a rendezvény területén és idén a látogatói parkolót is kinőtték a srácok, mert sokkal nagyobb érdeklődés övezte a találkozót, mint tavaly. Nincsenek pontos adatok, de 700-nál többen voltak kíváncsiak az eseményre! Napközben kellemes zene szólt és a Karám Bárban lehetett árnyékot találni, mivel a 27 fok körüli hőmérséklet nem volt sokáig elviselhető a napon. Szerencsére a helyszínen több árnyékos terület is volt, így volt hova menekülni.

Felhozatal tekintetében a legismertebb hazai, top autók voltak kiállítva és idén már külföldi arcok is kilátogattak, igen durva autókkal. A hazai klubok is szép számmal képviseltették magukat. Kint volt a North-East Company, a Hungarian Fanatic Cars, a Color Cars Crew, a Nobodies, az MTC és még sorolhatnám. Talán pont ezért volt nehéz a zsűri dolga, hiszen lehetett volna 50 díj is, azt is nehezen osztották volna ki, de végül délutánra ez is összeállt. A díjak sem a megszokott serlegek voltak, hanem a Petrol Pin jóvoltából készült egyedi rajzok, amik az elismerés mellett a lakás díszei is lehetnek és mindig kellemes emlékek fognak beugrani, ha a nyertes rápillant majd. Nehéz lenne felsorolni a nyerteseket, de a legjobb autó egy Nissan 350Z volt, Rocket Bunny szettel, Work Meister felnikkel, durva audiorendszerrel, valamint módosított beltérrel. 

Mi várható a jövőben?

Erre a kérdésre még a szervezők sem tudják a választ, de nagyon úgy néz ki, ezt a helyszínt kinőtték és érdemes lesz odafigyelve az igényekre, nagyobb területet nézni. A rendezvény sikeréről sokat elmond, hogy órákra megbénult a környéken a közlekedés és a már említett klubok is, majdnem teljes létszámban voltak jelen.

A médiás érdeklődés is magas volt, köszönhetően annak, hogy a szervezők igyekeztek a legtöbb ismert hazai fotóst és videót beválogatni, hogy aztán egész évre elegendő anyag szülessen. Most egy kis pihi következik, hogy a csapat a június 10-én tartandó Klubok Éjszakáján ismét felejthetetlen, éjszakába nyúló bulit csapjon, ezúttal a legnagyobb  hazai autós csapatok, klubok, baráti körök számára!

Ne feledd! Június 10-én ne tökölj! Irány Tököl és a Lóerők Éjszakája! 

Képekért köszönet Evu&Gaben Photo