Adott egy limitált példányszámban készült RS4 Nogaro Selection. Audi fanok tudják, hogy 2014-ben, az RS2 20. évfordulójára készített el a gyár ezt a modellt, a jellegzetes Nogaro kék fényezéssel, amit megbolondítottak egy kis gyöngyházzal, hogy még különlegesebb legyen, illetve fekete tetősín, fekete ablakkeretek, fekete díszrács szerepel a külső módosítások listáján, belül pedig megtaláljuk a félbőr sportüléseket, kék Alcantara betétekkel és a szőnyegeket kék cérnával varrták, de még a karbon betétekben is találunk kék színt. Egy ilyen, körülbelül, 3,5 millió forinttal drágább egy "sima" RS4-nél, úgyhogy még RS tulajok körében is ritkának és különlegesnek számít. ezzel együtt pedig nem lenne szabad bármilyen módon hozzányúlni, mert így tökéletes! 
 
Azonban vannak olyan emberek/cégek, akik sosem fognak megelégedni azzal ami van, hanem még durvábbat, még jobbat akarnak csinálni. Az RS Hardcore név biztosan ismerősen cseng, elég csak a 730 lóerős S3-as építésükre gondolni. Ezt a brigádot nem igazán érdekli, hogy valami ritka és különleges, egyszerűen kiszedték a 4,2 FSI V8 motort, hogy valami mást tegyenek a helyére. Miért? Mert valaki korábban bedobott RS6 motort egy B7 RS4-be. 
 
Úgyhogy fogták a C7 RS6 4 literes dupla turbós TFSI V8 motorját és beépítették az RS4 orrába, egyedi hűtéssel, kipufogórendszerrel, leömlőkkel és felpattintották hozzá a C7 RS6 8 sebességes Tiptronic váltóját. Így most 560 lóerő és (körülbelül) 700Nm nyomaték cibálja a puttonyost. A fékek is az RS6 alól érkeztek és karbon-kerámia szett lassítja a kocsit, elöl 420, hátul 340mm-es méretben. A tengelyek végein 9,5x21 méretű ADV.1 ADV005 felnik forognak és amikor a képeket nézegetitek, biztosan arra gondoltok, hogy levegős futómű dolgozik a kocsi alatt, pedig nem! A Gepfeffert által átalakított KW V3 Clubsport állítható futómű tartja ilyen lehetetlenül alacsonyan a kocsit, de azért a biztonság kedvéért a HLS (Hydraulic Lift System) rendszert is beépítették. 
Felmerül a kérdés, hogy simán elfordul ilyen ültetés mellett a kerék? A Muecke első sárvédők 2,5 centivel szélesebbek, úgyhogy innentől ez sem okoz problémát. 
Belül R8 ülésekben foglalhatunk helyet, amik RS Hardcore logo-kat kaptak. Alcantara tetőkárpit, bőrözött műszerfal és RS Carbon által szállított kiegészítők szerepelnek a módosítások listáján. 
 
Szóval felmerül a kérdés: Még mindig hülyeség volt így átépíteni a kocsit, vagy őrülten zseniális? Mindenki döntse el maga, miközben a képeket nézegeti IDE KATTINTVA

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. október 13.)

Forrás: Fast Car