A versenyautók mindig izgalmasak egy igazi benzinvérű számára. Tökmindegy, hogy egy rusnya, széthegedált erőgép, vagy mérnökök és szponzorok által megvalósított csoda, mindegyikért egyformán lehet rajongani, hiszen a kaszni alatt lapuló technika, sok esetben, nagyon meglepő. Lehet vele gyorsan menni, nagyon hangos és sorolhatnám. Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy saját versenyautót építsen, éppen ezért mindig izgalmas, ha nem egy óriási csapat épít valami világraszólót, hanem egy kisebb műhely. 
 
Az Új-zélandi Sam Lyle már régóta foglalkozik kitcar-ok építésével. 1999 és 2003 között építette az 1938-as Alfa Romeo Mille Miglia Spyder replikáit. Főleg ezekről ismert, de persze több kisebb projekt is fűződik a nevéhez. A képeken látható Jaguar-t Warwick Hickling megbízásából készítette. Az alap egy 1953-as Jaguar XK120, ami egyedi csővázat kapott és erre építették rá a karbon és üvegszál bódét. 
 
Azonban nem elég ha úgy néz ki mint egy versenyautó, úgy is kell mennie! Ezért a Jaguar XJ-S 5,3 literes V12 motorját építették be kovácsolt belsővel, egyedi szívósorral, száraz karterrel stb. Már ez sem hangzik rosszul, azonban a biztonság kedvéért ráaggattak 4, azaz négy darab turbót, 4 intercoolert és 4 fojtószelepet is! Így jelenleg 788 lóerőt képes leadni a gép, ami tripla kuplungon, könnyített lendkereken, Tremec TKO 5 sebességes váltón keresztül érkezik meg a Jaguar XJ-S hídhoz. 
 
A futómű QA1 gátlókból, Eibach rugókból, egyedi lengőkarokból, Toyota MR2 elektromos szervópumpából, XJ-S kormányműből és kerékagyakból áll. Sajnos a súlyról nincs információnk, de biztosak lehetünk benne, hogy kellemeset lehet autózni a közel 800 lóerős masinával! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. május 15.)