Lassan 20 éve élesztette újra a Mini-t a BMW és azóta sorra érkeznek a különböző modellek. Persze a Mini már rég nem azt jelenti, mint amit jelentett annak idején és inkább divatautóvá vált, de persze ez nem baj, illetve a morcosabb verziók esetében azért megmaradt a gokart élmény, úgyhogy jót tett a modernizáció. 
A csúcs a John Cooper Works GP, amiből már a harmadik generáció is kint van és ezt piszkálta meg a Manhart, a holland partnerével, a MiniSpeed.eu-val közösen. 
 
Ennek eredménye a GP3 F350, amiből már gondolhatjuk, hogy utóbbi számsor a teljesítményt jelöli. A gyári 306 lóerőből és 450Nm nyomatékból, 350 lóerőt és 530 Nm-t varázsoltak a szakemberek. Ehhez a Beek Auto Racing szórakozott kicsit az ECU-val, felkerült egy Manhart intercooler az Airtec-től, a Remus pedig egy kipufogórendszerrel támogatta meg a projektet. 
 
 
Kívül a szélesítések, a nagyobb hátsó szárny, diffúzor, illetve az arany dekor hívja fel magára a figyelmet. A JD Customs pont azokat a részeket emelte ki, amitől még dögösebb lett a kisautó. A felnik Manhart Concave One darabok, 8,5x19 méretben, 235/30 ZR19 gumikkal. Az AST Suspension szállította az ültetőrugókat, amiknek a jóvoltából 2 centivel került lejjebb az autó elöl, hátul pedig 1,5 centiméterrel. A teljesen állítható futómű még fejlesztés alatt van, de már nem kell sokat várni rá. 
 
A végére nem maradt más, csak az ár. Olcsónak nem nevezhető a program, ugyanis csak a motortuningért több mint 1 millió forintnak megfelelő összeget kérnek és akkor még ott vannak a felnik, az ültetőrugók, a fóliázás, amikért tovább emelkednek a kiadások. Nem hiszem, hogy egy Mini-re érdemes ennyit költeni, de láttunk már őrültségeket és mindig van valaki, aki birtokolni akar egy ilyen limitált modellt. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. július 29.)

Forrás: Manhart