Régóta szeretnék egy pick up-ot magamnak. Egy Mazda B2200-at, Nissan D21-et, valami japán kotlát, amit aztán könyörtelenül földig ültetnék és vidáman szórná a szikrákat a kiváló minőségű budapesti utakon. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem lépem meg? Megnéztem párat, és elég hervasztó a helyzet. A jó állapotúakért annyit kérnek, mint egy sokkal modernebb, jól felszerelt személyautóért, a nagyon alsó merítés pedig egy igazi, sohavégetnemérős projekt. Középút nincs.

Amikor az első képeket nézegettem a Tokyo Auto Salon-ról, egyből felcsillant a szemem a Pandem standon álló platósok láttán! Most pedig a Speedhunters be is mutatja őket, úgyhogy arra gondoltam, megosztom veletek, milyen különlegesek is ezek az ültetett pick up-ok!

Jun Takahashi, aki egyébként a Hardcore Tokyo feje, Thaiföldről importálta magának a képeken látható Nissan D22 Navara-t, ami egyébként Frontier néven fut arrafelé. Nem volt túl bonyolult elképzelései. Legyen olyan, mintha az amerikaiak csinálnának egy JDM stílusú pick up-ot. (Japánban egyébként imádják az amerikai életérzést, és bizonyos amcsi stílusokat, így elég sok lowrider, illetve klasszikus amerikai autó is látható a találkozókon.) Illetve ahhoz is ragaszkodott, hogy a végeredmény olyan legyen, mint egy igazi, garázsban épült játszósautó.
Kívül a teljes Pandem kit ami érdekes lehet, illetve a matricázás hívja fel magára a figyelmet. A kerékjáratokban 10x15-ös Centerline felni forognak fehér színben, 235/50 méretű Toyo Proxes R888R gumikkal. Ezekre lehet ráengedni a bódét az DJM gátlókból, egyedi első és hátsó lengőkarokból és Airmext levegős rendszerből álló futómű segítségével. Az utastérben versenyülések, Tokyo Hardcore kormány és egyedi váltókar jelenti a változást. A motortérben egy SR20 swap lenne az elvárás, de Jun megmaradt a KA24DE motornál, ami viszont olyan kipufogórendszert kapott, hogy simán V8-nak gondolná az ember. A platón soha nem lesz szállítva semmi, így egyáltalán nem okoz problémát a versenysportból ismerős üzemanyagtartály új helye, bár ettől még lehet rajta motorokat vinni, ha a tulaj nagyon szeretné.

Véleményem szerint ez egy tökéletesen használható, de rendkívül látványos platós, amivel boldogan mászkálnék hétvégenként. 

 

 

Forrás: Speedhunters