Lehet, hogy az Alfa Romeo modellek nem tartoznak a legmegbízhatóbb autók közé, és az is előfordulhat, hogy a régebbi típusokat alaposan meg tudja rágni a rozsda, (bár ez nagyjából minden gyártónál előfordul) de kevés olyan Alfa létezik, amelyiknek ne lenne vonzó formája. A jobban felszerelt példányok beltere is szép, és az anyaghasználat is rendben van, a vezetési élmény pedig mindent feledtet. Különösen igaz ez, egy olyan autó esetében, mint a Spider. Több generációt is megélt, de az utca embere max egy oldtimer masinát láthat, miközben a képeken látható gép 1987-es évjáratú!

Anthony Randazzo egyszerűen megunta nézegetni a műhely sarkában porosodó Alfát, és tett egy ajánlatot a tulajnak. Miután az üzletet megkötötték, belekezdett a felújításba, de nem azért, hogy kiállításokon mutogassa, hanem azért, hogy szlalomversenyekre járjon vele. A gyári két literes motorra ráakasztott egy csigát, kicsit javított a futóművön és utána évekig nyüstölte az autót. 2021-ben azonban úgy döntött, ideje tovább lépni.

A motor amúgy is kapott rendesen a korábbi években, így néhány alkatrész kicserélése, némi felújítás, és modernizálás után sikerült újra beindítani a 2 literes motort, ami így 237 lóerőt produkál keréken mérve. Ehhez kellett a Mitsubishi 16G turbó, Bosch 044 benzinpumpa, egy nagyobb intercooler, ami egy Hyundai Sonata-ból került át, egyedi kipufogórendszer és Megasquirt vezérlő. A futóműnél is történtek változások, hiszen, ha már showcar, akkor legyen rendesen leültetve a jármű. Konig állítható szettre épített levegős rendszer engedi földig a kocsit, kettő darab Viair kompresszor, egyedi vezérlő segítségével.

A kerékjáratokban is egyedi felnik forognak. Gyári Quadrofoglio felniket alakítottak át háromrészessé, így most 9x17 méretű görgőket találunk az autó alatt, és egy 5x17-es pótkeréknek is jutott hely hátul. 195/40-es Economist ATR-K gumikat húztak a görgőkre.
A karosszéria gyönyörű Rosso Red fényezést kapott, de előbb felkerült a 4 részes Quadrofoglio bodykit is, illetve egy hardtop. A visszapillantók karbon APR termékek, az üzemanyagbetöltőnyílást pedig áthelyezték a csomagtérbe. Fantasztikus részlet a Ferrari F40 hátsó lámpák, vagy éppen az átalakított front, aminek köszönhetően felkerülhettek a Carello búrák a lámpákra. A hátsó szárny miatt eltüntették a harmadik féklámpát, a motorháztetőt pedig egy hot rod építőre bízták, aki szellőzőnyílásokat vágott rá, illetve NACA légbeömlővel látta el, amin keresztül kapja a levegőt a turbó.

Az utastérben felújított gyári üléseket, Sparco R353 (330mm) kormányt gombokkal, Alcantaraval behúzott műszerfalat találunk. Utóbbiba digitális kijelző is beépítésre került, valamint egyedi váltókulissza, és egyedi óracsoport is.

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de szerintem bomba a forma és ezzel a turbós motorral igazán vagány kis gép lehet.

További képeket IDE kattintva találtok!  

Forrás: Motortrend