Ha gerjedsz a klasszik Mercikért, akkor ezt imádni fogod! (Egészen addig, amíg meg nem látod az árát…)

Hans Werner Aufrecht már beírta magát az autós történelemkönyvekbe, mint az AMG egyik alapítója, és rengeteg benzinvérű arc, gyűjtő, versenyző köszönheti neki a legendás gépeket, amik közúton és versenypályán is fantasztikus teljesítménnyel, és kiváló vezetési élménnyel okoznak feledhetetlen emlékeket. Hans pedig most visszatér, a HWA névre keresztelt céggel, és rögtön egy zseniális restomod építést ad a rajongóknak!

HWA EVO

Ezt a nevet adták a projektnek, aminek az alapja egy 190E Merci. Ezt teljesen lecsupaszították, megszabadították minden „felesleges” alkatrésztől. (Motor, elektronika, karosszériaelemek) Ezután felkerült a kicsit újragondolt, de már jól ismert EVO bodykit, és nem szabad kifelejteni a teljesen új megjelenést biztosító LED fényszórókat és hátsó lámpákat. A futómű is sokkal modernebb. Elektromosan álltható, és kiegészült egy olyan opcióval, hogy 30mm-t meg lehet emelni egy gombnyomásra a kocsit. A kerékjáratokban is a klasszikus formájú, viszont ultrakönnyű, kovácsolt felnik forognak, elöl 19, hátul pedig 20” méretben. A felnik mögött 6 és 4 dugattyús nyergek lassítják a Mercedest.

Kell is a fékerő, mivel a motortérben 3 literes, dupla turbós V6 dolgozik 450 lóerővel és 549 Nm nyomatékkal. A motorhoz transaxle, 6 sebességes váltó csatlakozik. Az 1350 kg-os önsúly mellett érdemes megemlíteni az 50/50 súlyelosztást is!

Az utastér 4 személyes. Elöl kettő Recaro, hátul pedig kétszemélyes üléssor, valamint komplett bukócső fogadja a sofőrt és utasát. Ezek mellett klíma és digitális óracsoport is megtalálható az autóban, mivel ez alapvetően utcai használatra készült.

A Chassis 000 modellre július 27-től lehet licitálni az RM Sotherby’s oldalán, az indulóár pedig 714.000 Euro lesz, amit még sokadik olvasás után is nehéz felfogni. Azonban ha feldolgoztuk az élményt és jelenleg nem fér bele a költségvetésbe, akkor 2025 lesz az az év, amikor újra lehetőségünk lehet hozzájutni egyhez, a 100 darabból, amit a HWA készít majd.