Kiállításra építeni egy autót mindig kemény feladat, de ha az embernek egy olyan rendezvényre kell készülnie mint a SEMA Show, akkor simán megszorozhatjuk 1000-rel a dolgot, hiszen itt nem lehet hibázni és tartani kell a határidőket. Egy igazán eszement projekthez pedig nem elég az alap, a pénz vagy az ötleteket, de kellően őrültnek is kell lenni, hogy valóban olyan dolog valósuljon meg, amire még a laikusok is felkapják a fejüket. A Gooichi Motors Mazda RX-7 pont ilyen szerkezet. Őrült, vad, látványos, szép és ami a legszebb, az építők nemsokára versenypályán is bevetik a gépet, ami még izgalmasabbá teszi a dolgot.

A Gooichi Motors tagjai már 15 éve használják ezt a Mazdát és bizony az autó megjárta a hadak útját, hiszen legtöbbször drift futamokon kapta az ívet a gép. A projekt azzal kezdődött, hogy egy ügyfél szeretett volna egyedi leömlőket és kipufogót csináltatni a srácokkal az M120-as motorjára és ahelyett, hogy a vevő autójából kikapták volna a motort minden egyes alkalommal, inkább vettek egy ilyen motort. A munka befejeződött, a megrendelő örült, a srácoknak pedig volt egy motor a műhelyben, amivel nem tudtak mit kezdeni, az RX-7 orrában pedig elég sok hely van, úgyhogy mi más is történhetett volna, mint beledobták a V12-t a Mazda elejébe, pedig korábban V10-et akartak beépíteni.

Az egész építésben a legszebb rész, az volt, hogy nem létezik semmilyen kiegészítő, tuningalkatrész vagy bármilyen utángyártott cucc ehhez a motorhoz, úgyhogy a srácoknak szinte mindent saját maguknak kellett elkészíteni, legyártani. A hajtórudak, a dugattyúk, a szelepek, a hengerfejek, a veztengelyek mind egyedi gyártású darabok, de a legszebb talán a „trombitasor” a motor teteján! Külön érdekesség a 9000-es fordulat, amit röhögve teljesít a motor, ha pedig valakit a lóerők is érdekelnének, 850 és 1000 közé teszik a srácok, de mérve még nem volt. A tervek szerint, mivel még nincs kész teljesen az autó, 6 sebességes szekvenciális váltót fognak csatlakoztatni és mindenképp szeretnének time attack futamokon indulni a kocsival.

Azonban nem csak a motorról szól ez az autó. A Kyza által megálmodott LTO kit került felszerelésre. Az autón korábban Rocket Bunny készlet volt, de mindenképp újítani akartak az építők, ezért esett a választásuk erre a készletre, ami elképesztően jól áll az RX-7nek. A felnik is különleges darabok, amik a Fifteen52 és Dkubus kollaborációjából született, mögöttük pedig Wilwood fékek lassítják az autót. A karosszéria egyébként karbon ajtókkal, plexi üvegekkel gazdagodott illetve van ami tervben van, van ami már felkerült az autóra, elöl például még gyári üveg van az autón, a tető pedig már teljesen karbon, ami belülről látszik igazán. Apropó belső! Egyedi karbon műszerfal, digitális kijelzővel a középpontban, egyedi bukócső, középen pedig egy Garmin egység, ami mindent eltárol ami a versenypályán történik és elemzi az eredményeket, Momo versenyülések, biztonsági övek, karbon ajtókárpitok, hátul pedig egy karbon panel, ami alatt az üzemanyagcella is található, tetején csücsül egy versenyakksi, ami rendkívül könnyű és kicsi. A futómű Tein gyártmány és a Circuit Master Pro széria darabja.

Rengeteg terv és fejlesztés áll még a srácok előtt, de már most is ígéretes az autó és mindenki kíváncsian várja, hogy fog szerepelni a Mazda versenykörülmények között!
 

Forrás: Carstyling.hu