Akik emlékeznek még a tavalyi SEMA posztokra, azoknak nem cseng ismeretlenül John Sarkisyan neve. Az úriember két Porsche-t tolt ki a múlt évben. Mindkettő különleges megoldásokkal büszkélkedett. ( Ha kimaradt volna, akkor IDE KATTINTVA pótolhatjátok!) Mivel akkor elég magasra tette a lécet, az idei évben sem guríthatott ki akármit!

Egy kicsit hot rod és egy kicsit „outlaw”. Az előbbit nem kell különösebben bemutatni, az utóbbi jelzőt pedig Magnus Walker-hez lehet kötni igazán. Alapvetően nem változott a recept, mindössze az alapnál történt újítás. Slang500, (Ez Sarkisyan beceneve) összedugta a fejét Jon Sibal-lal és együtt találták ki a képeken látható autó dizájnját. Először render formában, majd végül valós méretben is elkészült a különlegesség, 6 hónap alatt.

Első pillantásra az igazi Mercedes fanok, illetve az oldtimer rajongók lehet a szívükhöz kapnak, de felesleges izgulni! Az építők nem egy eredeti 300 SL-t építettek át, bár a képek alapján nem ezt gondolnánk. Az egész alapja egy SLK32 AMG, amire ráépítették a „Gullwing” bódét. Ehhez egy eredeti modellről vették a mintát és miután gépre vitték minden részletét (szkennelték) az SLK-hoz alakították a karosszériát. A szálcsiszolt HRE305 felnik, a sárga feliratos Toyo gumikkal, modernebbé teszi az egész alkotást, a kék bőrszíjak pedig megtörik a szürke fényezést. A szín és a szíjas megoldás ismerős lehet tavalyról! A kipufogóvégek és a rendszámtábla tartó is ad némi deja vu érzést, hiszen a Porsche-kon is ilyeneket láthattunk.

Ha eddig nem akadt el senki lélegzete, akkor a beltér láttán azonnal úgy marad! A nagyon kék bőrrel behúzott utastér mellett lehetetlen szó nélkül elmenni! A modern műszerfalat pedig úgy alakították át, hogy korhű legyen a 300 SL-hez. A Nardi fakormány pedig a Pagani Zonda volánjára emlékeztet. A csomagtartó beépítés érdekes részlet. A bőröndnyi „pénz” és a drága italok látványa visszarepít minket az 50-es évekbe, ahol a gengszterek ilyen autóval jártak és akár így is kinézhetett a csomagtartó.

Miután kinézelődtük magunkat hátul, lessük meg mit rejt a motortér! A géptető belső oldalát is ugyanolyan kék bőr borítja mint az üléseket. A feltöltős 3,2 V6 a NeedsWings műhelyében, erősítőkúrán esett át és így már 400 lóerő mozgatja a kocsit. A bronz szín John védjegye és a szűrő nélküli vágott szívócsövek elég durva látványt nyújtanak. Összességében ez egy elég jól sikerült projekt, bár ilyen retro témával nehéz mellényúlni. Ügyesen vegyítették a klasszikus és modern stílusjegyeket is és egyáltalán nem zavaró a HRE felni és a mögötte található Brembo nyereg. Még több képért KATT IDE!

A Toyo Tires márka hazai importőre az ország legnagyobb árukészletével rendelkező Abroncs Kereskedőházlátogasd meg weboldalukat, ha ebben a márkában gondolkozol!

A képekért hatalmas köszönet Lamboboynak!

Forrás: Carstyling.hu