Amióta a Skoda már a VW felügyelete alatt tevékenykedik, egyre jobb gépek gurulnak ki a gyárkapun. Hol vannak már azok az idők, amikor az érdi emelkedőt meglátta az öreg S100 és úgy kellett felkönyörögni a gépet, ráadásul az egész család azon imádkozott azon a szakaszon, hogy ne forrjon fel a víz? Ma már olyan utcai autókat is gyártanak, amik azért képesek borsot törni néhány prémium kategóriájú csoda orra alá. Mondjuk az előítéletek nem változnak. A sznob formák számára "csak egy Skoda" de ha jól megnézzük egyes modellek árát, akkor azért hamar észhez lehet térni!

Na, de amikor azt mondom, hogy a Nürburgringre is kigurult egy érdekes példány, akkor a legtöbb embernek egy agyonreszelt RS ugrik be. Ha hozzáteszem, hogy egy Citigo-val érkeztek a "Zöld Pokol" kapujához, akkor meg lesz egy réteg, aki megmosolyogja, és lesz egy réteg, aki gyanakvóan kezd el nézni és sejti, hogy ez nem egy ECO módban közlekedő gép lesz.

A Darkside Developments építése nagyon messze van az ECO módtól. Ráadásul nem is benzin hajtja a városi kisautót! Manapság divat leszólni a dízeleket, de ezt bizony nem a korom tolja előre, úgyhogy mindenki számára érdekes lehet. Az autót 2 literes 16 szelepes Common Rail TDI motor hajtja, amit teljesen átépítettek. Kicserélték a komplett belsejét és minden létező alkatrészt erősebbre váltottak le a gyárinál. Garrett 2872VR turbót aggattak a motorra, egyedi inercoolert és csövezést kapott  és még rengeteg mást is, amit lehetetlen leírni teljesen részletesen. A motorhoz 6 sebességes GUC váltó csatlakozik, Sachs Race egytömegű lendkerék, ARP csavarok. Quaife sperrdiffit is beszereltek illetve itt említeném meg, hogy nem az első kerekek fognak füstölni egy nagyobb rajtnál, mivel az autó alatt összkerékhajtás dolgozik.

A kaszni merevségéről és a biztonságról is a Tylah Motorsport által épített FIA által is elfogadott csövezés gondoskodik. A kormánymű egy Ibiza 6L-ről érkezett és egyedi csövezéssel oldották meg a szervo működését. Mk5 Golf-hoz készült állítható toronycsapágyak, Eibach rugók, hosszabb lengőkarok, hármas Golf VR6, 5 csavaros kerékagyak, poliuretán szilentek és ugye Haldex hátsó diffi. Négy dugattyús Porsche nyergek lassítják a kocsit. Fém fékcsövek biztosítják a jobb hatásfokot. A féktárcsákat az aktuális használathoz szerelik fel. Ha pálynapra viszik, akkor 312 mm-es Brembo-kat, ha gyorsuláson indulnak, akkor 288-as Brembo-kat tesznek fel előre. A betétek minden esetben Pagid RS29-ek. Hátul a négyes Golfok, 288-as első tárcsáit találjuk, Carbon Lorraine RC5+ betétekkel. Tilton pedálbox és állítható fékerőelosztó is beszerelésre került, valamint egy OBP hidraulikus kézifék is. A tengelyek végeire is különböző felniket pakolnak ha gyorsulásra mennek vagy ha pályázni. Pályára 7x17-es Octavia Spyderek, 215/40-es Federal RSR gumikkal, gyorsulásra pedig Team Dynamics Pro Race 1.2 felniket, 7x15-ös méretben, 225/50-es Mickey Thompson gumikkal. 

A külső módosítások listája elég rövid. Egyedi projektoros lámpák, kivágott lökhárító és polikarbonát szélvédők jelentik a változást. Az utastérben viszont több minden történt. Temrészetesne teljesen kipakolták az egészet és csak a legfontosabb dolgok maradhattak. Többek között, egyedi Motodrive ülések, 6 pontos Schroth övek, flokkolt műszerfal és ajtókárpitok, OMP Corsica kormány, SSS szekvenciális váltó, OBP lábpihentető az utasoldalon. 

Az autó teljesítménye még nem szerepelt. 360 lóerő és 563 Nm nyomaték cibálja a kisautót, aminek a súlya 1160 kg. 400 méteren az eddigi legjobb ideje 13,25 másodperc volt. 

Akárhonnan nézzük, elég jópofa játékszert építettek a Citigo-ból a Darkside Development-nél!  

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. május 01.)