Passat kombi, mint sleeper? Végülis miért ne? 
A puttonyos Passatról leginkább a gazdaságos dízelmotor ugrik be, elfér benne a család és hosszabb úton is tökéletesen megállja a helyét, de mi van akkor, ha a lámpánál még állva is hagy minket egy ilyen? 
 
Nos, az R36 változat a 3,6 literes VR6 motorjával tud meglepetést okozni és csak annak tűnik fel, hogy turpisság van, aki ismeri a típusjegyeket. Liam korábban egy 2 literes TDI változatot hajtott, de nem volt elegendő neki, ezért amikor felbukkant a képeken látható autó az aukciós oldalon, rögtön tudta, hogy meg kell szereznie! 
 
Érdekes adalék, hogy eredetileg rendőrautóként funkcionált és maradt néhány erre utaló jel, de Liam nem árulja el mik azok. Azt viszont elmesélte, hogy a motor Stage 1 programozást kapott, rozsdamentes kipufogórendszert szereltek fel és a DSG váltót is átprogramozták kicsit. 
A karosszéria esetében más a fényezés, jelenleg LC9Z kódjelű gyöngyházfekete színben pompázik a kombi, illetve megkapta szálcsiszolt/króm visszapillantóházakat, hátra új diffúzor került és a fényszórók is kaptak némi programozást. 
 
Az igazi csodákat az autó alatt találjuk! A háromrészes Work Meister S1 felnik 9,5x18 ET3 és 10x18 ET7 méretben töltik ki a kerékjáratokat és ezekre 215/35 valamint 225/35-ös gumikat húztak. Erre engedi rá a kasznit az Airlift Performance levegős rendszer, AccuAir e-Level vezérlő segítségével. A rendszer elemei a csomagtartóban kaptak helyet egy igazán szép és igényes installáció formájában. Állítható lengőkarok gondoskodnak arról, hogy minden a helyére kerüljön, a megállásról pedig fúrt/mart tárcsák gondoskodnak a féknyergeket pedig az AMG Petrona F1 színére fújták. 
 
Az utastérben az xCustom által átalakított laposaljú, bőr/Alcantara kormány, a nagyobb váltófülek és a módosított (fekete-fehér hátterű és kék mutatókkal ellátott) óracsoport jelenti a változást. 
 
Ez az autó tipikus példája a kevesebb-több elvnek, azt leszámítva, hogy maga a futómű és a felnik sem tartoznak az olcsó kategóriába. További képeket IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Forrás: Fast Car