Alfa Romeo Giulia 1300Ti
 
Nem tudom mennyire lehet gyakori látvány az Alfa Romeo Amerikában, de egy ilyen igazi klasszikus tuti nem fordul be minden sarkon. 
Dorian abban a szerencsés helyzetben van, hogy old school verdákat építget műhelyében, a DV Mechanics-ban. Amikor pedig nem szerel, akkor a kanyargós utakon élvezi Alfáját. 
Alapvetően nem változtatott a külsőn, tisztelve az eredeti vonalakat. Az egyedi DV Mech fényezés, a lökhárítók száműzése és a díszlécek illetve a szélességjelzők eltüntetése az összes karosszériamunka. 


A motor környékén viszont teljes átalakulás történt. Az eredeti 1.3-nak mennie kellett. Helyét egy 2 literes átépített erőforrás vette át, Carillo hajtókarokkal, MSD gyújtással és egy dupla Weber karbival. Denso hűtő, kerámia bevonatos leömlő és rozsdamentes kipuffrendszer is szerepel a listán. Ez gyári váltóban folytatódik könnyített fogaskerekkel, egyedi kardánnal és 4.1-es diffivel. 

Az autó alá Alfaholics komplett versenyfutómű került, Koni gátlókkal, könnyített lendgőkarokkal, átalakított kormányösszekötőkkel. A felnik is az Alfaholics-tól érkeztek 7x15-ös méretben 205/50-es Maxxis gumikkal. 

A beltér is hozza versenyhangulatot. TJ Russel csövezés, Cobra Classic ülések és Crow övek teszik biztonságossá az utazást, vagy épp veretést a közeli hegyi utakon. 

Igazi élményautót varázsoltak a visszafogott négyajtósból. 

 

Forrás: Speedhunters