A legőrültebb átépítések, versenygépek, egyedi elképzelések. Csillogás, pompa és tömény autópornó. Valahogy így lehet jellemezni a sivatagban megtartott óriási rendezvényt. Az átépített, felerősített, kiszélesített, porig ültetett autócsodák között mindig lehet találni olyanokat, amik a készítők agymenésének a kivetülései.

Itt van például a Gunther Werks által épített 400R. Ez tulajdonképpen egy 993 GT3 RS, ami tulajdonképpen sosem létezett, hiszen az első GT3 RS a 996 alapjaira épült. A 993 pedig az utolsó léghűtéses modell volt. A 00 számnak is jelentése van, mert a GW ebből a szériából 25 darabot tervez gyártani a tehetősebb ügyfelek részére, akiknek azon felül, hogy állnia kell egy 993-nak a garázsban, még 525,000 dollárnak is lenni kell a bankszámlán, hogy aztán boldog tulajdonosa legyen ennek a limitált példányszámban készülő gépnek.

A munkálatok a teljes lecsupaszítással kezdődnek, ami után az autó megkapja a karbonból készült lökhárítókat, géptetőt, csomagtérajtót, sárvédőket, tetőt. Az ajtók anyaga nem változik biztonsági okokból. A motor új hengerfejet, Mahle dugattyúkat, a vízhűtéses 4 literes modell főtengelyét, Camillo hajtókarokat és GT3 olajpumpát kapott.

A légkondi és a szervópumpát elektromos változatokra cserélik és előre szerelik át őket, hogy minél kevesebb legyen a lóerőveszteség. Az eredmény egy olyan 4 literes erőforrás, ami 7800-at forog és 431 lóerő, illetve 427 Nm leadására képes. Ezen felül új olajhűtő, karbon szívócső és módosított váltóáttétel is szerepel a listán. Az első fokozat hosszabb lett, a hatodik pedig valamivel rövidebb mint a gyári modellekben.

A súly-lóerőarány igazán figyelemreméltó lett, tekintve, hogy az autó a könnyítések után 1210 kg lett. Természetesen a futómű is modernizálva lett, hogy az erő az úton is maradjon. Az egyik ilyen az "emelő" funkció, aminek köszönhetően a meredekebb felhajtók sem okoznak gondot a sofőrnek, illetve a Sport mód, ami nem is létezett a 993-ban. Ránézésre gyári, de valójában nem az. Ráadásul 25 darabot készítenek belőle, úgyhogy nem is tömegtermék lesz.

Remek ajánlat, de persze megint a gazdagok járnak jól. hahota



 

Tetszett a cikk? Oszd meg Te is facebook oldaladon! Játékunkon egy Ken Block által dedikált, eredeti SEMA Show rendszámot sorsoltunk ki, ha részt vettél, nézd meg Te nyertél-e!
» Részletek itt! «