Thaiföld csodálatos hely! Ráadásul az autós kultúra is sokszínű. Így történhetett, hogy egy olyan ember, akinek lapul a garázsában egy 800 lóerős ETS Gallardo Superleggera, egy 1400 lovas Alpha GTR R35, egy E39 M5 V12 motorral és még sok másik különlegesség, kinéz magának egy "rodosított" Jeep-et egy találkozón, majd felkeresi a Hawaii Rod műhelyét, hogy neki is kell egy ilyen! A csapat pedig készségesen áll a megrendelő rendelkezésére és összerakja a képeken látható masinát.

Na de mit is látunk valójában? Az alap egy 1974-es évjáratú M38 katonai Jeep. Ezt kettévágták és meghosszabbították 50 centivel, illetve a tetejét megvágták, és így 7,6 centivel alacsonyabb. Apróság, de a hátsó lámpa egy 51-es Pontiac-ról érkezett. Ha már hot rod, akkor mindenképp V8 kell az orrába. Itt is így történt, viszont nem valami amerikai izomautó nagyköbcentis szíve, hanem egy japán erőforrást pattintottak a Jeep gépteteje alá.

A négyliteres 1UZ-FE V8 egyedi, nyitott szívósort, leömlőt és kipufogórendszert kapott Dynatek ECU-val. Az automata váltó 30 centivel megrövidített Landcruiser kardántengelyen keresztül adja át az erőt a hátsó kerekekhez. Állítható futómű a stabilitásért, a Nissan Cefiro elemekből épült egyedi fékrendszer és fém fékcsövek a biztos megállásért felelnek. A tengelyek végeire 10,5 és 12,5x16-os Cragar D Window felnik kerültek, Maxxis és Trepador gumikkal. Az utastér is hozza a kötelező rod hangulatot. Az ülések egyenesen egy helikopterből, az Amerikai Hadsereg UH-1 típusú gépéből érkeztek a Jeep-be, természetesen a biztonsági övekkel együtt. A piros kormány, a kézigránát váltógomb a hosszított váltókarral és az eredeti Jeep tetőponyva már nem okoznak akkora meglepetést, de mindenképp szükség van rájuk a tökéletes összkép eléréséhez. Szerintem fantasztikus lett ez az autó, de én alapból gerjedek az ilyen gépekre. Ha még több képet szeretnétek látni, akkor csak KATT IDE! 




 

Forrás: Super Street