Amióta megnyíltak a csatornák, mindenki szupersztár lehet a saját környezetében, legyen szó táncról, humorról, éneklésről, vagy ebben az esetben, autóépítésről. A Facebook és Instagram köpködi magából az új generációs Chip Foose-okat, aztán hogy mennyire értik a dolgukat, azt majd a Stanceworks vagy Stancenation oldalakon nevelkedett ifjúság eldönti a fotelből úgy, hogy még egy rohadt csavart sem húztak meg életükben. Szép új világ, nem igaz? Persze a celebautósok mindenhol hangoztatják, hogy őket nem érdekli, mit mondanak az idegenek, de nagyon sok esetben mégis úgy változnak az autók az idő elteltével, ahogy az internet népe kívánja. A Lomotion viszont egyszerűen lesz...ja mit gondolnak mások. Ők ötletelnek, kipróbálnak mindenféle dolgot, akkor is ha gáz lesz a végeredmény, és örömmel ugranak bele olyan projektekbe, amire mások csak annyit mondanak: Lehetetlen megvalósítani. A csapat Angliában ismert és rengeteg magazinban, valamint oldalon szerepeltek már különböző építéseikkel. Most pedig eljött az idő, hogy a "koronaékszereket" is. Kezdjük a Honda-val. A Civic-nek ez már a negyedik "arca" és egyben a legdurvább is. 
"A legnagyobb motiváció az volt, hogy mindenki azt hitte nem lehet többet kihozni az autóból." - mondja Shaun. - "mivel mindenki szélesített gépeket épít BMW_től a Lamborghini-ig, ezért arra gondoltam a Civic is kap egy bodykit-et. Ráadásul Hondáknál nem is jellemző ez a megoldás." 
Az AMG Cripto Green színre fújt bódé egyedi szélesítéseket kapott, valamint az üzemanyagbetöltő is egyedi darab. A Civic FN2 kilincsit szerelték fel, amiket karbonoztak is előtte. Módosított S2000 AP2 első lökhárító és toldat, Carbon Culture díszrács, géptető (Már ha fel van szerelve), egyedi LED-es EK9 fényszórók találhatók elöl. Tovább haladva karbon NRG tükrök, egyedileg szélesített EK küszöbök, EVO 8 küszöbtoldatok és MPC ablakszellőzők kaptak helyet, amelyekből az utóbbiakat karbonoztak. Hátul a gyári lököst összedolgozták EP3 toldattal, a kipufogó helyét eltüntették és EVO X diffúzort is felszereltek. A hátsó lámpákat is átalakították és immáron LED-es verzió villog hátul. A csomagtérajtón egyedileg módosított, karbon BGWhátsó szárny kapott helyet. A Motortérben egy H22A1 motor dolgozik teljesen kipucolt környezetben. Az eredetileg Honda Prelude 2,2-es szív is átesett némi módosításon. Portolt hengerfej, kovácsolt dugattyúk, Manleyhajtókarok, King csapágyazás, 550-es Grams injektorok, Garrett GT3073HTA turbó, ARP csavarok, Tial külső wastegate, HKS SSQ lefújószelep, és további alkatrészek a Skunk2, AEM, Turbonetics jóvoltából. Az erő Exedy Stage 2 versenykuplungon, Fidanza könnyített lendkereken és DC Sportshifteren keresztül jut el a hajtott kerekekig, amik egyedi SSR EX-C Xaxon felnik, elöl 10, hátul 13x17 méretben.  BC Racing teljesen állítható futómű engedi közelebb a bódét a földhöz OCD lufikkal és állítható lengőkarokkal kiegészítve. Elöl 6 dugattyús Wilwood nyergek fogják meg a 320-as tárcsákat, hátul pedig szintén 320 tárcsák gondoskodnak a megállásról, csak itt egy dugattyús nyergekkel. A karbonvázas Bride Cuga üléseket, zöld kockás szövettel húzták be,  csakúgy mint az ajtókárpitokat. A sofőrt és utasát 4 pontos OMP biztonsági övekkel lehet bekötni és egyedi 6 pontos bukócső veszi körbe őket. A vezető NRG gyorscsatis, karbon OMP kormánnyal irányíthatja az autót és karbon Mugen váltógombbal kapcsolgathatja a sebességeket. A teljesen lesimított műszerfalban kaptak helyet a kiegészítő műszerek, illetve az S2000 indítógomb is. A szórakoztatásról Kenwood és Hertz elemekből álló hifi gondoskodik.