Ha mondjuk a Vauxhall Magnum nem mond semmit, akkor nem vagytok vele egyedül. Az autót 1973-tól 1978-ig gyártották és tulajdonképpen a Viva alapjaira épülő, nagyobb motoros, jobban felszerelt modell volt. Na most képeken látható modell, nagyon messze van a gyári kiadásoktól és nem árulok el vele nagy titkot, ha azt mondom, ez egy versenyautó! hahota
 
Ezt az autót John Pope Specialnak hívják és a Tricentrol Super Saloon bajnokságban indult vele John Pope 1974 és 1977 között. John még 1973-ban keresett egy jó alapot, hogyi ndulhasson a bajnokságban és ahhoz, hogy a nagyobb csapatokkal fel tudja venni a kesztyűt, pont kapóra jött egy törött Aston Martin DBS, V8 szíve illetve alváza. Mint látjuk, az Aston és a Magnum méretei, köszönőviszonyban sincsenek egymással, ezért komoly segítségre volt szüksége John-nak ahhoz, hogy sikerüljön a kasznit összeépíteni az Aston Martinnal. Szerencsére ezzel nem volt gond és sikerült egy olyan üvegszálas és alu elemekből álló bódét kapnia, ami tökéletesen illeszkedett mindenhol. Az első fényszórók alap esetben 4 darabból állnak, ám itt a középső lámpák helyére hűtőnyílások kerültek, amik a turbónak juttatnak levegőt. 
 
A DBS V8-as motorját teljesen átépítették, ahogy egy versenymotorhoz illik. Portolták, polírozták, felkerült két darab AiResearch turbó, 5 sebességes ZF váltó, AP Racing háromtárcsás kuplung és Sailsbury Powerlock diffi. A teljesítmény teljes töltőnyomás mellett, 900 lóerő is lehetett, de versenyekre "csak" 600 lóerős volt az autó, mert így garantáltan kibírt minden futamot. 
 
A futómű állítható Spax rugókból és gátlókból áll. A lassításról Aston Martin Girling tárcsák és 4 dugattyús nyergek gondoskodnak, illetve az első tárcsákvízhűtést is kaptak. A rövidített DBS alváz még fém segédkeretet is kapott egyedi motor és váltótartókkal. A kiszélesedett kerékjáratokban Revolution felnik forognak, elöl 12x15, hátul pedig 14,5x15--ös méretben Godd Year gumikkal szerelve. 
 
Az utastér pont annyira spártai, mint ahogy egy versenyautóban megszoktuk. Corbeau versenyülések, versenyövek és komplett csövezés. A műszerfal megkapta a DBS műszergegységeit és egy tűzoltó készülék is helyet kapott. Ezen kívül a puszta fémfelületek fogadják az embert, de ez nem meglepő egy ilyen autónál. 
 
Akik szeretik a klasszikus formákat és az erős motorokat biztosan élvezettel nézik meg majd a további képeket IDE KATTINTVA! 





 

 

Forrás: Fast Car