A képeken látható Hellfire Ram elég dögös megjelenésű már alapból, de itt nem áll meg a dolog! A Dallas Speed Shop munkatársai ugyanis nem csak azt akarták, hogy a külső legyen fenyegető, de menet közben is félelmetes legyen és sportkocsikat megalázó teljesítménnyel ruházták fel a platóst. 

Ez a Dodge Ram 1500 R/T modellként hagyta le a gyárkaput, ami azért már alapból sem rossz, de a csapat szerint, az 5,7 literes motor 395 lóereje nem elég. Éppen ezért beépítettek egy Hellcat Hemi motort, ami mindjárt 707 lóerővel terrorizálta a hátsó kerekeket!

Azonban Amerikában semmi sem elég, ezért komplett kipufogórendszer, Kooks leömlők és némi optimalizálás után, sikerült 775 lóerőt kicsikarni a motorból. 

Ehhez a teljesítményhez már olyan futóműre is szükség volt, amivel garantáltan úton marad a kocsi, úgyhogy keményebb gátlókat és rugókat építettek be és ezáltal lejjebb is került az autó. A megállásról Rotora karbon-kerámia fékrendszer gondoskodik, elöl 8, hátul 4 dugattyús nyergekkel. A tengelyek végeire 22"-os Forgeline felnikert csavaroztak, Continental gumikkal szerelve. 

A külső karbon koptatóval, szintén karbon légterelőkkel, szegecselt szélesítésekkel gazdagodott és a végén szatén fekete fényezést kapott az autó, valamint piros dekort és a visszapillantók háza is pirosba burkolózott. A kérdés már csak az, hogy fogjuk-e látni valaha menet közben is ezt a szörnyeteget? Erre viszont kitérő választ adtak a Dallas Speed Shop emberei. 

"Lehet, hogy feltűnik majd a pálya mellett, és lehet menni is fog, de jelenleg ez inkább showcar mintsem pályagép." 

Ettől függetlenül egy ilyen átépítés méltó utódja lehet a Dodge Ram SRT10-nek, amiben a Viper legendás V10-es motorja dolgozott.