Imádom Amerikát! Tulajdonképpen bármit megtehetsz, amit csak akarsz, legalábbis ami az autóépítést illeti. Persze vannak olyan területek, ahol tilos ez meg az, de általában a legbolondabb gép is simán közlekedhet az utakon legálisan. 
 
A képeken látható Hudson Wasp viszont nem az  igénytelenül összetákolt példányok közül való. Igényes, zseniális és erős! Eredetileg nem egy túlságosan izgalmas autó. Első ránézésre, legalábbis nekem, erősen hasonlít a Verdák című rajzfilmből Hudson dokira, de igazából nem az. A Wasp-ot kisebb motorral szerelték. Volt 3,3, 3,8 és 4,3 literes változat. Volt belőle kupé, 4 ajtós, cabrio is. 
 
A Kenny's Rod Shop-nál viszont úgy gondolták, megvadítják az öreg vasat. Ehhez pedig először is darabokra szedték a kocsit, hogy egészen az alapoktól kezdjék a dolgokat. Komplett csővázas alvázat építettek és ha már ennyire szétkapták új padlólemezt és kerékjáratokat is kapott a kocsi, hogy az ültetés se okozzon gondot. Elöl Art Morrsion futómű került beszerelésre, Fox Racing coil over szettel. Hátul pedig 9"-os Ford híd, és egyedi futómű került beépítésre, levegős rendszerrel. A biztos megállásról Wilwood fékek gondoskodnak, amire szükség is van, mert az autó orrában a Dodge Viperből ismerős, 8,3 literes V10 motor dolgozik, Hogan szívósorral és egyedi leömlőkkel. Új belső sárvédőket és hűtőtakarót is kialakítottak. A motorhoz pedig 6 sebességes váltó csatlakozik. Egyébként átalakítottak sok minden mást is, ami elsőre fel sem tűnik. Ilyen a géptető, a fényszórók környéke, a hűtőrács és az első lökhárító is. A fényszórók és irányjelzők is modernebb változatoknak adták át a helyüket. 
 
A tetőt nem vágták meg, de az ajtókat meghosszabbították, hogy tökéletesne illeszkedjen az első sárvédőkhöz. A Schott felnik közül csak az elsők látszanak, mert hátul a sárvédő teljesen elfedi a felniket. Krómokat nem találunk. Makulátlan fekete fényezést viszont igen. Egyes elemek bronz színbe burkolóztak és egy arany csík is végigfut a kocsi oldalán. 
A beltérben újratervezett műszerfalat, Classic Instruments műszereket, Lokar váltókart és bőrrel bevont felületeket találunk, ameddig a szem ellát. 
 
Igazából tökmindegy, hogy mit csináltak vele kívülről. Benne van a Viper V10 és ennyi elég is! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 




 

 

Forrás: Fuel Curve