Manapság mindenki arra törekszik, hogy minden hézag tökéletes legyen, hogy a szénné polírozott fényezésen a légy is seggen csússzon le, hogy a milliós többrészes felniken tökéletesen feszüljön a gumi és a polírozott peremtől mindenki megvakuljon 3 kilométeres körzetben. Oké, a show'n'shine vagy éppen csak sima showcar-ok világában ez teljesen természetes, de szerencsére mindig vannak olyanok, akik nem akarnak beállni a sorba. Ilyen forma Anton is. 
 
Nem meglepő módon Oroszországban követték el ezt a mutatványt egy 1988-as 2108-as modellen, vagy ahogy ismertebb, Samara-n. Az autó eredetileg Anton nagyapjáé volt és mindössze 40.000 km volt beletekerve. Mivel Anton olyan autót szeretett volna, ami nem hétköznapi, ezért az első lépés az ültetés volt, majd ezután felkerültek a 8x13-as felnik és egy darabig nyugalom járta át Anton lelkivilágát. Egy ideig.... 
 
Aztán télen, egy barát garázsában, valami elpattant. A lámpák helyére 4 darab kocka került és ledurrantották Montana-val a kocsit. (Abban a szezonban többször is, főleg a nagyobb események előtt.) Ez is jó volt egy darabig Anton számára, de még mindig nem érezte úgy, hogy elég lenne, ezért megvalósította régi álmát és a japán, bosozoku stílus szerint kezdte el átalakítani a kocsit. Valójában egy Nissan Skyline lett volna az álom, amit megvadít boso módra, de mivel arra még várni kell, maradt a Lada. 
 
Felkerült az olajhűtő, felhegesztették a jellegzetes hosszabbításokat, rádobtak egy Golf koptatót, néhány szegecselt ívet, felcsavaroztak 3 részes Advan A3A felniket, amik eredetielg 6x14-es méretekkel bírtak, de rögtön beletoldottak még kicsit és így már 8" szélesek. Ezekre a felnikre Yokohama Advan A048 gumikat húztak, 185/55-ös méretben és kifestették a gumikat ahogy kell. A végén pedig szív alakú kipufogót lógattak ki az autó oldalán. 
 
Nem szép és nem igényes, de kit érdekel?! Ez a kocsi visszahozza azokat az időket, amikor nem számított az eszköz, csak a cél! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: True Fitment