Még a 2018-as SEMA Show-n állt ez a Stingray a Toyo Treadpass területén és már akkor is kiverte biztosítékot mindnekinél. Önmagában egy szélesített Corvette nagy szárnnyal nem ad okot a megbotránkozásra, viszont az elejéből kilógó screamer pipe, már egészen más helyzet. 
 
Brian Garin autójának egyik legfeltűnőbb része a hosszabbított, szélesített és nagyobb légbeömlővel ellátott első lökhárító, a szélesebb első és hátsó sárvédők, amiket egyébként Jon Sibal álmodott meg. Jon az az forma, aki még Khyzyl Saleem előtt tervezett elképesztő autókat számítógépen. Úgy sikerült megrajzolni a formákat, hogy azok tökéletesen illeszkednek a Corvette eredeti formájához. Ehhez még hozzájön a VIS Racing karbon géptető, az APR Performance karbon légbeömlők, légterelő "kések", a hátsó diffúzor és a GT250 karbon szárny, amit egyedi, IAD hattyúnyak konzolra szereltek fel, majd a pontot az I-re az Infinite Grey, szürke fényezés teszi fel, amit, sok mással együtt, az Infinite Auto Design végzett el. 
 
A kiszélesedett kerékjáratokat sikerült komoly görgőkkel kitölteni. A Rotiform RSE, háromrészes felnik elöl 10, hátul pedig 13" szélesek az átmérőjük pedig 20". Ezekre Toyo R888R gumikat húztak 275/35 és 315/35 méretben. A felnik mögött többrészes, Rolloface, 388mm-es tárcsák és BBK 6 dugattyús nyergek lassítják a kocsit. Szükség is van erősebb fékekre, mivel a 6,2 V8-ra egyedi turbószett került felszerelésre, Turbonetics T88 turbóval és A.R.C.E. csövezéssel, a hangját pedig ARK Performance kipufogórendszer engedi a szabadba. Padon, 633 lóerőt mértek hátsó keréken! 
 
A futómű Z51 stabilizátorokkal és Z51 gátlókkal gazdagodott, valamint egy kis ültetést is intéztek a West Coast Corvettes ültetőszett beszerelésével. Az utastérben áthúzták az üléseket és Schroth övek váltották a gyári darabokat, illetve Oncore Audio, Audible PhysicsAudio Control és Stinger gyártmányú elemekből álló audio install is helyet kapott hátul. A további képekért és a komplett listáért KATT IDE! 





 

 

Forrás: Pasmag