Miért vegyél Miata-t? 
Hátul hajt, könnyű, remekül vezethető, viszonylag olcsón hozzá lehet jutni. Persze vannak árnyoldalak is, mint például a nem túl nagy helykínálat, az alapból nem túl erős motorok és persze a rozsdásodás, de utóbbi kettőre szerencsére vannak megoldások. Amúgy meg egy híres, japán drifter azt mondta: Ha 150 lóerővel nem megy, akkor 500-zal sem fog. 
 
Brandon Allen a Need for Speed és Midnight Club szériákon nőtt fel, úgyhogy mindig is vágyott egy sportos autóra. A Miata pedig azért vált kedvencévé, mert a pénztárcájához mérten, tökéletes választás volt első autónak, illetve rengeteg kiegészítő kapható hozzá, aminek köszönhetően olyanná varázsolhatta autóját, mint a játékokban. Persze nagyban hozzájárult az is a vonzalomhoz, hogy a helyi szlalomversenyeken nagyon jól szerepeltek ezek az autók. Meg is vette 1990-es évjáratú, első generációs gépét, majd rögtön elkezdte átalakítani saját elkézelései szerint, Azonban elkövette azt a hibát, amit majdnem mindenki az első projektnél, türelem és pénz hiányában, megvette a legolcsóbb állítható futóművet, ami a piacon létezett. 2 hónap után meg is adta magát a technika és az autó vezethetetlenné vált. Ezért a következő lépésként, minőségibb cuccokat vásárolt össze és ha már úgyis fel kellett újítani a futóművet, Mazdaspeed, Energy Suspension, Zerk és Flyin Miata kiegészítőket, lengőkarokat, merveítőket, poli szilenteket vásárolt a Tein Mono Flex futómű mellé. Így már mindjárt más volt a vezethetőség, úgyhogy jöhetett a következő lépés: a teljesítmény növelése. 
 
A régi motor helyére, a második generációs, NB2, 1.8-as motorját szerelte be, ami a gyári 1,6-nál erősebb és pörgősebb, majd mindig talált valamit, amit lecserélhetett a motorban és ha más úgyis szerelni kellett, akkor kerüljön bele erősebb, így pedig mindig a leggyengébb láncszem adta meg magát. (Biztos sokan ismeritek ezt a fajta szopórollert!) Ha pedig már úgyis meg volt bontva a motor, vette egy turbót, hogy fürgébb legyen a kocsi. Garrett GT2560R csiga, Kraken kovácsolt leömlő, 700-as injektorok, AWR motortartó bakok, Skunk2 Racing szívósor, Radium Engineering benzinhíd és egyedi kipufogórendszer került beépítésre és így a 116 lóerőből, 250-et sikerült varázsolni! 
A motorhoz 6 sebességes váltó csatlakozik, könnyített lendkerékkel és erősített kuplunggal. Az erő az 1.8L spec kardánon keresztül jut el a 4,3-as áttételű Torsen diffibe, ami a 2001-es Miata-ból érkezett és erősebb féltengelyek garantálják, hogy az erő a kerekekig is eljussanak. A megállásról az 1.8L-Spec féknyergei és a hozzájuk tartozó betétek gondoskodnak, Flyin' Miata fém fékcsövekkel kiegészítve. 
A kerékjáratokban 8x15-ös Work Meister S1 felnik forognak,225/45-ös Hankook RS4 gumikkal szerelve. 
 
Kívül Carbon Miata géptető, szélesített sárvédők, karbon szárny a keménytetőn, GV első toldat, Jass Performance első lámpák, LED-es hátsó lámpák, Craft Square karbon visszapillantók, Garage Vary karbon "kések" és Zeromotive hátsó légterelők, karbonból, jelentik a főbb változtatásokat. 
Az utastérben sem estek túlzásba. Nardi, 350-es, mélyagyas kormány, NRG kormányagy, Tomei váltógomb, Garage Star üléssínek, Bride Low Max ülések és G-Force 4 pontos övek a főbb változtatások. Találunk még pár Eunos (Japán belpiacos modell) kiegészítőt is és nagyjából meg is vagyunk. 
 
Nagyon jól sikerült megtalálni az egyensúlyt ennek a kocsinak az esetében. Még pont jól használható, de így már nem lehet vele szégyenkezni egy találkozón sem. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Super Street