A képeken látható autó Ausztrália leggyorsabb Mazda 3-a, de nem okoz gondot borsot törni a GT-R-ek orra alá pályanapon és ha éppen a gyerekekért kell elmenni suliba, akkor az is simán megoldható. Azt hiszem ilyen az igazi álomautó. 
 
Ha az ember belevág egy projektbe, autóról beszélünk, akkor azért viszonylag hamar szembesül a ténnyel, hogy lemondásokkal fog járni a dolog és most nem arról beszélek, hogy a kiadásokat kell otthon átszervezni, hanem a használhatóságról. Ugyanis a showcar kategóriájú gépeket nem lehet csak úgy elővenni hétköznap, nem is igazán lehet csapatni velük, a gyorsulásra épült autók nagy része pedig nem alkalmas kanyarvadászatra és fordítva. Alex viszont megtalálta az arany középutat, bár nem a képeken látható eredmény volt a terv.
 
2008-ban újonnan vásárolta a kocsit és nem is gondolta, hogy mennyi lehetőség rejlik benne, egészen addig, amíg egyszer elrúgta neki rendesen és meglepődött az autót dinamikáján, vezethetőségén. Ettől a ponttól kezdve nem volt megállás. Az első lépés a turbó cseréje lett volna, ami egyszerűnek hangzik, viszont akkoriban nem lehetett polcról kapni tuningcuccokat a kocsihoz és, a normális esetben elérhető ár helyett, sokkal drágábban sikerült legyártatni egyedi alkatrészeket. Sikerült is találnia egy céget, aki elvállalta a munkát és megkezdődött a teljesítménynövelő kúra. 
 
A motor kapott egy Garrett GTX3076R turbót, portolt, polírozott hengerfejet, Ferrea szelepeket és szeleprugókat, Treadstone intercoolert, Raceworks csöveket és bilincseket, Turbosmart lefújószelepet, egyedi kipufogórendszert, JMF szívósort, Haltech Elite 1500 ECU-t, Clutchmasters kuplungot viszont megmaradt a gyári sperr. 
 
A futómű BC Racing BR Series állítható futóművel, Megan Racing, Hotchkis, Moog, AutoExe alkatrészekkel gazdagodott és mindenhol poliuretán szilentet találunk. A fékek esetében megmaradtak a gyári nyergek, de DBA T3 tárcsák és Hawk betétek lassítják az autót. A kerékjáratokban 9 és 9,5x17 méretű Enkei RPF1 felnik forognak, utcán 245/45 és 265/40 méretű Federal gumikkal, versenypályán viszont Mickey Thompson 28x10 L8 slick gumik kerülnek fel előre. 
 
Kívül főleg a karbon dominál. Horsch Industries karbon géptető, splitter és hátsó szárny, Mazdaspeed3 visszapillantók, Fifteen52 első overfender szélesítések és Freak Fabrications, egyedi, fényszóró helyére passzoló szívónyílás került felszerelésre, majd a végén az egészet antracit szürke fóliával húztak be.
 
Az utastérből kikerültek az ülések, Bride Zieg III versenyülések, 4 pontos Sabelt övek, Sparco váltógomb, TWM váltóút rövidítő, jelenti a változást, de az üléseket bármikor pár perc alatt vissza lehet varázsolni, mivel Alex gyerekei szeretik, ha a Mazda-val megy apu értük suliba. 
 
Az autó jelenleg 10.8-as időt tud 400 méteren és a cél az, hogy Justin Brasil 9.942-es idejét megdöntse, illetve a World Time Attack Challenge futamon is jó időt érjen el. 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car