Több mint 60 évig gyártották, több mint 20 millió példányt adtak el belőle, pedig egy nem túlgondolt formavilágú autó, mégis rengetegen rajonganak érte és nagyon sokféle módon építik át őket. A Bogár egy kultautó. Megkerülhetetlen és nem lehet nem szeretni. Még ma is mosolyt csal sok embernek az arcára. Ha pedig az embernek elég jó stílusérzéke és fantáziája van, akkor elég jó dolgokat lehet kihozni belőle. 
 
Christian Stelzer szimplán VW 1303 RS-nek hívja alkotását. Mondanom sem kell, hogy Chris nagy motorsport rajongó és autója is ezen a vonalon mozog. 18 évesen az első autója egy világoskék Bogár volt, ez pedig kihatott az autók iránti rajongására is, ráadásul testvére és apja is Bogár tulaj volt. Aztán ahogy teltek az évek és egyre vastagabb volt Chris pénztárcája, megengedhetett magának sporotsabb modelleket is és mivel Németországban lakik, ezért a Nürburgringre is kijárt időnként. Egy ilyen túra alkalmával jött a gondolat, hogy kéne építeni egy Bogarat. Ráadásul elég sok videót megnézett, amiben Beetle Cup versenyautók robogtak, így arra döntésre jutott, hogy megépíti a saját motorsportos Bogarát. 
 
Viszonylag hamar sikerült megtalálni az alapot, ami egy 1973-as modell volt, ráadásul Marathon Blue színben, amilyen az első autója is volt. A kocsit először is darabokra szedték és megerősítették ahol szükséges volt. Amit lehetett gyári új, vagy versenyalkatrésszel pótoltak, ami pedig nem volt polcon, vagy nem létezett, azt Chris legyártotta magának. 
 
A motor egy durván módosított Typ 4, ami jelenleg 2,6 literes és két darab dupla Weber figyel a tetején. Shleicher tengelyt kapott és így 210 lóerőt produkál, amihez ha hozzávesszük az alig 800 kg-os önsúlyt, akkor egy egész fürge jószágot kapunk. Elöl állítható Koni, hátul pedig Bilstein gátlók vannak az autó alatt, Eibach rugókkal. Mivel minden gramm számított, ezért a stabilizátorok aluból és titániumból készültek. 4 dugattyús AP racing nyergek lassítják a kocsit, a fékeket pedig a BBS E49 felnik mögött csodálhatjuk meg, amik egyébként tökéletesek kiállításra és pályázásra is. 
 
Az autón rengeteg karbon elemet találunk. A tetőablak, a műszerfal és az ajtók is a szénszálas anyagból készültek. A sárvédőket kiszélesítették, hogy a szélesebb nyomtáv ne okozzon gondot. Az utastérben még Recaro ülséeket és Willans öveket találunk. 
 
Christian egyébként gyakori vendége a Bogárral a Salzburgringnek, Hockenheim-nek, Spa-nak és természetesen a Nordschleife-nek is. Szívesen megnéznék egy videót az autóról menet közben! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Petrolicious