Vannak olyan modellek, amik valahogy kikopnak a köztudatból, pedig a maguk idejáben nem voltak rossz autók. A Mazda esetében ilyen például a Xedos 6, amit a japán és ausztrál piacon Eunos 500-nak hívtak. Nem csak a nevükben volt különbség, de motorizáltság terén is. Az európai piacon 1,6-os és 2 literes V6, a japán piacon pedig 1.8 V6 és 2 literes V6 motorral szerelték őket, illetve a BTCC-ben is indultak vele. Természetesen itt is megvolt a jellemző Mazda probléma, a rozsdásodás, de most nem ez a lényeg, hanem inkább az, hogy ma már egy kevesebbet látni ebből a típusból, módosított változatot meg aztán tényleg lehetetlen látni! Szerencsére vannak olyanok mint Marcin, aki egy 1999-es Xedos 6 boldog tulajdonosa és most az Ő autójáról tudhattok meg többet. 
 
Marcin tulajdonképpen megörökölte az autót. A kocsi ugyanis a családban volt már és amikor édesapja új családi autó után nézett, Marcin feldobta az ötletet, hogy átvenné a kocsit. Persze el kellett telnie pár évnek, mire egyáltalán eljutott az autóval arra szintre, hogy foglalkozhat a tuning részével, mivel folyamatosan felbukkantak újabb hibák, amiket orvosolni kellett és a dolgot megnehezítette, hogy ehhez a típushoz aztán nem állnak hegyekben az alkatrészek. 
 
Az autó orrában 2,5 literes V6 motor dolgozik (KL-ZE), ami már a harmadik motorcsere eredménye. Kapott Simota légszűrőt, TurboWorks 6-2-1 leömlőt, amit bebandázsoltak, EasyECU 3+ vezérlőt, TurboWorks benzinpumpát, D1Spec benzinnyomás szabályzót, KF váltót és MX-3 K8 lendkereket. 
 
Az autóra Maxton Design toldatok kerültek fel, amihez az autót 3D-ben szkennelték és így készültek el az egyedi elemek. A futómű K-Sport Street állítható szettből áll, kiegészítve egyedi, K-Sport toronycsapágyakkal. A kerékjáratokban Work Euroline IS felnik forognak 8x18 méretben, polír peremekkel, aranyra fújt közepekkel. A gumik mérete 205/40 és Federal 595 EVO márkájúak. A felniket D1Spec kerékanyákkal rögzítették. 
A beltérben, ami azért alapból nem túl izgalmas, teljesen felújított üléseket találunk, illetve fehér LED-ek világítják meg a műszerfalat. 
 
Tény, hogy létezik ennéál durvább építés is, viszont már maga az alap miatt is érdekes lehet egy ilyen autó, hiszen a Xedos 6 tényleg ritka darab. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Mazdafitment