Különböző csoportokban gyakran felmerül a kérdés, hogy mit is nevezünk autóépítésnek. Vannak, akik a lakatolás-fényezés kombót már annak nevezik és vannak, akik néhány régi alkatrész cseréjéről gondolják, hogy autót építenek, de ez nem teljesen igaz. Restaurálás, állagmegóvás, felújítás esetleg, de az aigazi építés teljesen az alaoktól kezdődik és sokszor, egymástól teljesen idegen, alkatrészek összeillesztéséről szól. Persze bele lehetne menni ebbe mélyebben is, de inkább itt van egy remek példa, amit Jakarta-ban talált a Speedhunters szerkesztője. 
 
A képeken látható autó egy Dodge Dart, ami kísértetiesen hasonlít egy másik autóra, a Nissan Skyline KPGC10, Hakosuka modellre. Azonban ha ez nem lenne elég, a lemezek alatt is van meglepetés, de erről később. 
 
Az Alstein Automotive Design és Fix Garage közös munkájának eredménye ez az autó, ami szándékosan hasonlít a Hakosuka-ra. A forma eleve adott volt. Ehhez adtak hozzá néhány kiegészítőt. Szélesítéseket, első toldatot, hátsó szárnyat és végül az egészet a jellegzetes ezüst színre fújták. A kerékjáratokban RS Watanabe felnikre hasonlító ( aztán lehet, hogy eredeti darabok) gurigákat találunk 9 és 9,5x17 méretben. A külső változtatások között 1969-es Mustang kilincsek, 1966-os Mustang visszapillantók, 1969-es Dodge Charger motorháztető gyorszárakat valamint Volkswagen üzemanyagbetöltő szerepel, de ezeket csak a leghozzáértőbb szemek fogják csak kiszúrni valószínűleg. 
 
A beltér már egészen más kávéház! Ugyanis teljesen egyedi minden, ráadásul úgy raktákj össze, hogy egyszerre korhű és modern is. Fejtámla nélküli, egyedi sportülések, hátul pedig különleges panelbe épített ülések várják az utasokat. A fa kormány, a csillogó küllőkkel szintén vintage hatást ad, viszont mögötte, egyedi műszerfalba épített BMW óracsoportot találunk, amiből ki lehet következtetni, milyen motor dolgozik a géptető alatt. Na és itt jön egy csavar, mivel az egész alváz BMW és erre építették rá a Dart kasznit! Az E34 adta az alapot és így kerülhetett M60B30 V8-as az autó orrába, amit picit megpiszkáltak és így már 3,5 literes. A hajtáslánc is BMW teljes mértékben. 
 
Nagyon durva munka lehetett ezt így összehozni, de a végeredmény zseniális. Persze a márkarajongók biztosan kiégnek és úgy gondolják, hogy szentségtörés történt, de ha jobban belegondolunk, mindenből egy kicsi került bele és van egy klasszikus formájú, modernebb technikával szerelt, ezáltal jól vezethető, vegyes masina, amire ránézve, mindenkinek más jut eszébe. 
 
Nektek mi a véleményetek? 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters